Varna in zabavna hojica

Vas za otroka strašno skrbi, da bi se mu lahko kaj slabega pripetilo in vedno iščete načine, da mu nudite varnost? Res pa je, da na določene situacije žal ne moremo vedno vplivati, pa vendar, to kar je v naši moči, mu poskusimo tudi zagotoviti. Sploh, ko se otrok uči prvih korakov imamo občutek, da je v nenehni nevarnosti, da izgubi ravnotežje, pade, se ob tem poškoduje, ipd. Ampak ne pa tudi, če mu priskrbimo pravo pomoč. Ne mislimo na par rok, ampak na hojice. Namreč, hojica je lahko odlična rešitev, ki pa je v prvi vrsti zelo varna. Namreč, otrok ko se uči hoditi potrebuje oporo in tudi »zid« do kod lahko gre, da se mu nič ne pripeti in to hojice tudi imajo.

Zato se nam ni potrebe obremenjevati in je skrb odveč, ko je otrok v hojici, da bo padel, se kam zaletel, ipd. Mirno lahko še narej opravljamo svoj delo ali pa zgolj opazujemo svoje najmlajše pri super zabavi. Res je, hojica je lahko tudi zelo zabavna, otrok z njeno pomočjo pride v prostore, ki so mu nekoč bili možni na ogled samo iz rok staršev. Prav tako običajno na hojicah visijo ali so pritrjene super zabavne in zanimive igrače, ki so vsekakor odlična zabava.

Torej, varnost združena z zabavo? Zadetek v polno. Mi kot starš se ne bomo obremnjevali, da bi se otroci pri učenju prvih korakov kakorkoli poškodovali, pri tem pa se bodo naši otroci lahko neizmerno zabavali. Kar poskusite ga vzeti ven in opazujte njegovo reakcijo. Je ne želi zapustiti? Super, potem lahko rečemo, da ta služi svojemu namenu in se je nakup obrestoval, ne glede na ceno, katero smo morali za njo odšteti, ki pa je zanemarljiva v primerjavi z vsemi prednostmi, katere nam je ta »super reč« omogočila in zagotovila, nam in našim otrokom.

Similar Posts: