registracija domen

Prvi korak do spletne predstavitve

Le redko katero podjetje nikoli ne pomisli na to, da se ne bi predstavilo tudi na spletu. Enako velja za številne posameznike, ki si želijo svojo prepoznavnost povečati s pomočjo svoje spletne strani. V resnici izdelava spletne strani ni tako kompliciran postopek, kljub temu je daleč najpametneje, da vam pri tem pomagajo izkušeni strokovnjaki. A pojdimo lepo po vrsti.

Prvi korak do spletne predstavitve in s tem do večje prepoznavnosti vključuje storitev, ki se imenuje registracija domen. Slednja od nas zahteva, da izberemo takšno ime, da se ga bo lahko preprosto zapomnil prav vsak. Obenem je dobro, da ime obiskovalca še navduši in v njem vzbudi veliko mero zanimanja in zaupanja.

Registracija domene, ki gre dobro v ušesa

Registracija domen je torej prvi pogoj, da lahko sploh postavimo svojo stran na spletu. Do primernega poimenovanja domene lahko pridemo z dovolj veliko mero izvirnosti ali pa s pomočjo humorja. Ker je precej domen že zasedenih, tovrstna naloga zagotovo ni med najlažjimi. Za začetek je najbolje, da si pripravite seznam z idejami za ime domene. Za premislek o finalnih imenih pa si je potrebno vzeti vsaj nekaj dni. Najboljše ideje nato lahko preverite na spletu. Torej, ali je izbrana domena že zasedena ali ne.

Do večje prepoznavnosti z registracijo domen
Prvi korak do spletne predstavitve in s tem do večje prepoznavnosti je registracija domen.

Ključno je, da ne registrirate domene, ki nikakor ne gre v ušesa. Zapomnite si: registracija domen je postopek, ki mu je treba obvezno nameniti nekaj časa.

Najpogostejša napaka pri registriranju domen

Izbira slabega imena za domeno je celo ena od najbolj pogostih napak, ki jih vključuje registracija domen. Če se temu želite izogniti, potem:

  • ciljajte na ime, ki je čim krajše in si ga lahko preprosto zapomnimo – nekje do 10 znakov,
  • v imenu domene ne uporabljajte številk, vezajev,
  • v ime domene vključite ključno besedo, ki se na primer navezuje na vašo dejavnost.

Med pogoste napake pri domenski registraciji še sodijo:

  • izbira napačne domenske končnice,
  • napačna izbira registratorja,
  • vpis napačnih kontaktnih podatkov,
  • prekratek čas oziroma obdobje zakupa domene.

Vpisovanje kontaktnih podatkov pri registriranju domen

Vse kar bi radi vedeli o registraciji domen

Ko boste registrirali svojo domeno, boste morali v posebne obrazce vpisati nekaj svojih podatkov. Če jo boste registrirali na podjetje, boste morali vpisati še ime podjetja, prav tako davčno številko.

Similar Posts: