Hiter in enostaven nakup domene po ugodni ceni

Pred začetkom snovanja nove spletne strani potrebujete domeno, ki bo privabila potencialne stranke. Strokovnjaki priporočajo, da opravite nakup domene pri istem ponudniku, kot ga uporabljate za gostovanje. Tako imate celovito podporo na vseh ravneh. V primeru težav, pa vam gostitelj omogoča tudi oddaljeno podporo.

Pred začetkom snovanja nove spletne strani potrebujete domeno, ki bo privabila potencialne stranke.

Kakšen je namen domene?

Ime domene omogoča strankam, da si lažje zapomnijo naziv spletnega mesta. Naziv spletnega mesta tako omogoča potencialnim strankam, da lažje najdejo vaše podjetje in se pozanimajo o vaših izdelkih ter storitvah. Ime spletnega mesta mora biti preprosto in lepo zveneče, da si ga kupci zapomnijo. Domensko ime izbirajo končni uporabniki sami, torej podjetja. Vsak naziv je unikaten in predstavlja samo eno spletno stran. Čim je zasedena, ne morete kupiti iste domene ali jo registrirati ponovno.

Preberite naslednji članek: Težave, ki so lahko povezane s kartušami

V povezavi s tiskanjem in kartušami precej pogosto prihaja do najrazličnejših težav. Moraš natisniti pomemben dokument in ti je spet zmanjkalo barve v tiskalniku? Izberi primerne kartuše za svoj tiskalnik in ne obupuj nad tehnologijo.

Slovenski ali tuj naziv domene?

Pred nakupom domene se morate odločiti, ali želite spletni posel opravljati samo v Sloveniji ali želite posel razširiti tudi v tujino. Veliko podjetij se odloči za zakup več različnih domen z različnimi končnicami, s čimer konkurenci preprečijo, da bi prevzeli določen naziv spletnega mesta. obenem si zagotovijo prepoznavnost v različnih državah. Z zakupom imena spletnega mesta z različnimi končnicami tako poskrbite, da blagovna znamka v celoti ostane v vaši posesti.

Najpogostejše domenske končnice

Glede domenske končnice ne obstaja fiksno pravilo. Najbolje je, da se najprej odločite, v kateri državi boste prodajali svoje izdelke ali nudili svoje storitve. V Sloveniji najpogosteje kupijo domeno s končnico .si, .com, .net ali .info. Končnica je odvisna od vrste organizacije ali podjetja.  Končnici .com in .net sta namenjeni predvsem komercialni rabi. Končnica .info pa se uporablja za komercialne strani z informativno vsebino.

Izberite samo enega ponudnika spletnih storitev

Ko se odločate o izbiri ponudnika gostovanja, se osredotočite na tistega, ki vam ponudi najboljši paket. Pomembno je, da sta registracija in nakup domene enostavna ter hitra, gostovanje pa naj poteka brez komplikacij ali zapletov. Kvaliteten ponudnik gostovanja mora zagotavljati:

  • Enostaven vmesnik za podaljšanje in registracijo domen,
  • Opozarjanje pred iztekom zakupa,
  • Brezplačno DNS gostovanje,
  • Možnost izbire različnih opaketov gostovanj in enostavno prehajanje na višji paket,
  • Strokovno podporo vsak dan v tednu,
  • Poceni paket za enkripcijo osebnih podatkov strank,
  • Enostavno možnost varnostnega kopiranja podatkov,
  • Uporabo in implementacijo različnih aplikacij ter vtičnikov,
  • Hitro izdelavo strani z enim klikom.

Gostovanje spletnih strani pomeni prostor na spletu, natančneje na strežniku oziroma na računalniku, ki je ves čas povezan s spletom. Na takšen način je seveda ves čas dostopna tudi spletna stran, ki je na tem strežniku shranjena. Preberi več …

Similar Posts: