Taborniški šotor za pogumne in drzne

Za vse avanturiste in popotnike taborniški šotor predstavlja obvezen del opreme. Za vsako odpravo in nočitev na prostem v naravi potrebujete osnovno za preživetje. Sem spadajo oblačila, voda, obliži, zdravila in vsekakor nekaj za prenočitev. Če ste popolnoma špartanski tip človeka, boste preživeli tudi na prostem oziroma si boste kaj zgradili za prenočitev. Za kaj več udobja, pa boste potrebovali že kakovostno streho nad glavo in udobno ležišče. Vse to pa ponuja taborniški šotor.

Kampiranje, taborjenje, počitnice na prostem, v objemu narave. Za marsikoga je to smisel življenja. Počitek, ki ga ponuja narava in tihe noči, je zelo težko prekašati. Ravno zato smo ljudje ljubitelji narave in vsako takšno potovanje skrbno načrtujemo. Potovanja, ki vključujejo postavljanje šotorov, torej kampiranje, lahko skupino ljudi vedno dodatno zbliža. Znano je, da se ljudje, ki preživijo nekaj skupnega časa v naravi, zlasti v manj udobnih razmerah, zelo zbližajo. Ker je kampiranje precej zahtevno delo, je zato potrebna disciplina, sodelovanje vseh navzočih in organiziranost, se velikokrat na plano prikažejo določene sposobnosti posameznikov. Taborniški šotor je lahko precej težavno postaviti, če do tega trenutka pri tem nismo imeli nikakršnih tovrstnih izkušenj. Zato je pomoč posameznikov zelo dobrodošla. Nekdo pa mora vedno voditi in tudi motivirati pri tovrstnih opravilih. Ne bomo trdili, da pri postavljanju šotorov ne pride do različnih trenj, tudi to se zgodi. Vendar se čas, ki ga skupina preživi skupaj na odprtem, unovči kot dobro prijateljstvo.

Zgoraj smo napisali, da je taborniški šotor pogosto težavno opravilo pri postavljanju. Na to vpliva predvsem teren. Nekateri šotori se lahko postavijo zelo hitro in preprosto. Zlasti tisti, katere samo razgrnemo. Vendar nam takšni ne ponujajo udobja in prostora zato potrebujemo večji šotor. In ravno to je taborniški šotor. Za postavljanje pa vedno izberite kar se da mehka tla, v katere boste zabili kline. Ta bodo tudi dobra izolacija

Similar Posts: