Značilnosti Casio PX-160 digitalnega klavirja

PX-160 ni opremljen s stojalom. Vendar pa na spletni trgovini »Amazon« obstaja več paketov, ki ponujajo klavir s stojalom in še kakšno dodatno opremo.

Kakovost izdelave je odlična, čeprav je klavir v celoti izdelan iz plastike. Materiali imajo primerno kakovost in ne izgledajo poceni; občutek pri dotiku je prijeten.

Edini problem je, da se plastično ohišje Casio PX-160 med prevozom ne bo dobro odneslo. Torej, če nameravate klaviaturo pogosto vzeti s sabo, morate razmisliti o nakupu oblazinjene vrečke / ohišja, da preprečite morebitne poškodbe.

Klavir je na voljo v treh barvah: črni, beli in zlati (champaign). Barve niso bleščeče, vse pa so sodobne in sveže.

Casio PX-160 barve

Nadzorna plošča klavirja je intuitivna in enostavna za uporabo.
Vsaka glavna nastavitev in funkcija ima svoj gumb (nadzor glasnosti, funkcije snemanja, metronom, glavni zvoki klavirja).

Za dostop do ostalih funkcij in načinov zvoka pa boste morali pritisniti označene klavirske tipke, medtem ko držite gumb “Function”.
Na začetku boste morali uporabljati priročnik za iskanje ključnih kombinacij, vsaj dokler se jih ne zapomnite, vendar oznake nad tipkami zagotovo poenostavijo celoten postopek.
Nekaterim ta način uporabe ni všeč in res je lahko neprijetno, ko morate spremeniti nastavitev hitro, medtem ko igrate na odru. Vendar pa tako nadzorna plošča ostane preprosta in ne izgleda neurejeno z veliko gumbi.

Nadzorna plošča

Zaslon bi zagotovo izboljšal uporabnost PX-160, vendar glede na ceno instrumenta ne moremo zahtevati več.

Similar Posts: