Vaje za držo telesa za doma preprečijo bolečine v križu

Pomen pravilne drže telesa

Pravila drža telesa daje vtis, da ste samozavestni. Obenem pa je pravilna drža koristna tudi za vaše zdravje. Morda sami zase niti nimate občutka, da se nepravilno držite. To opazite zlasti pri drugih. A čas je, da začnete opazovati tudi sebe. Nepravilna drža sčasoma namreč lahko pripelje do sila neprijetnih simptomov, na primer do pogostih glavobolov, bolečine v predelu hrbtenice in vratu, napetosti.

Če se s katerim od naštetih simptomov že dlje časa soočate in ste ravnokar ugotovili vzrok, je čas za učinkovite vaje za držo telesa za doma. To pomeni, da vam za reševanje tovrstnih težav ne bo potrebno obiskovati posebnih prostorov izven vašega doma. Doma si lahko uredite primeren kotiček, kjer boste vaje za pravilno držo telesa lahko vsak dan v miru opravljali. 

Nekajminutne vaje za pravilno držo telesa 

Vaje za držo telesa za doma so povsem preproste in na dan vam bodo vzele le nekaj minut. Ena od najučinkovitejših vaj za pravilnejšo držo telesa so zagotovo zidni skleci. Z rokami se boste naslonili na zid ter stopili v položaj za izvajanje sklec. To naredite tako, kot da bi želeli z rokami odriniti zid. Med izvedbo vaje je najpomembneje, da je hrbtenica v povsem ravnem položaju. 

Učinkovite vaje za držo telesa za doma

Priporočamo, da takšne vaje za pravilno držo telesa izvajate po tri serije po deset ponovitev prav vsak dan. 

Vaje za vzdržljivost odlično pripomorejo k dobri drži 

Vaje za držo telesa za doma so tako preproste, da jih lahko izvajate kjer koli in kadar koli. Učinkovite vaje za kar se da dobro držo vašega telesa so tudi vaje za vzdržljivost. Naslonite se na nožne prste in komolce. Pri tem mora biti hrbtenica v ravnem položaju. Vaja naj traja približno četrt minute. 

Podobno učinkovite vaje za držo telesa so vaje za pretegovanje. Priporočamo vam, da na dan opravite po dve seriji po deset ponovitev tovrstnih vaj. Dobro pretegnite roke, noge in vrat. 

Če boste vaje za pravilno držo telesa za doma opravljali prav vsak dan, se bo vaša drža telesa že kaj kmalu bistveno izboljšala. Tudi napetost vaših mišic bo minimalna, obenem pa boste veliko boljše volje in ne nazadnje tudi bolj sproščeni.

Similar Posts: