Nagrobnik

Kvaliteten nagrobnik po vaših željah

Izbira materialov nagrobnika je dandanes zelo raznolika in številčna. Klasični granit je sedaj na voljo v več različnih barvah. Izbirate pa lahko tudi med skriljavci, kvarciti, travertini, marmorji, peščenjaki, porfirji, tehničnim kamnom in podobno. Vsi kamni so na voljo v različnih odtenkih in vzorcih, ki zadovoljijo vsak okus.

Personalizirani nagrobni dodatki

Nov nagrobnik lahko popestrite s personaliziranimi nagrobnimi dodatki. Izbirate lahko med vazami, lučkami, posebnimi slikami, kipi, baterijskimi svečami in različnimi vložki za vaze.

Nagrobnik

Na spomenik vam kamnosek aplicira tudi križe, vrtnice, golobčke, angelčke, znake ali pa celo sliko vaših najbližjih. Slika je lahko dodatno pritrjena na spomenik ali pa vklesana. 

Spomeniki za najmlajše

V primeru, da potrebujete spomenik za najmlajše, izberite bolj preprosto različico. Kombinirajte na primer marmorni okvir z marmorno vazo. Dodatno izberite samo še kip angelčka ter morda poleg nagrobnega napisa dodajte še kakšen citat.

Video: Izdelava nagrobnikov

Pri izbiri nagrobnika se starši dandanes odločajo za minimalistični stil brez nepotrebnega kiča. Izogibajte se dodajanju igrač ali figur iz trgovin, saj slednje rade v primeru slabih vremenskih razmer puščajo odtise na okviru groba. 

Večji družinski grobovi

Okvirje za družinske grobove, kjer počivajo različne generacije rajnih, je težje izbrati. V kolikor bo v grobu pokopanih več različnih generacij, morate izbrati masiven okvir, ki bo prenesel več posegov. Vsako izkopavanje in premikanje okvirja lahko namreč privede do poškodb. Pri izbiri nagrobnika pri uveljavljenih kamnosekih, kot je VM Kunovar d.o.o., se posvetujete s strokovnjaki, ki bodo ugodili vsem vašim željam. Glede na lokacijo groba vam bodo svetovali glede materiala, oblike nagrobnika in okvirja, načinu klesanja črk ter o izbiri posebnih dodatkov.

Dodatne posebnosti novih nagrobnikov in vzdrževanje

Pred izbiro izvajalca je dobro, da si ogledate teren na kateremu bo stal grob. Vsi materiali za nagrobnik namreč niso primerni za vse lokacije. Pred nakupom tako razmislite tudi o tem:

  • Kakšen teren je,
  • Ali je bolj sončna lokacija,
  • Dimenzijo groba,
  • Kakšna bo velikost napisov in koliko imen želite imeti na spomeniku,
  • Katere dodatke boste dali na spomenik in katere na nagrobne plošče,
  • Koliko prostora potrebujete za zasaditev rož,
  • Koliko prostora potrebujete za odlaganje sveč,
  • Ali boste imeli vaze pritrjene na nagrobne plošče ali bodo premične,
  • Ali boste imeli samo žare ali tudi krste.

O vseh naštetih vprašanjih o spomeniku se pogovorite s svojimi najbližjimi, saj boste tako lažje sprejeli odločitev.

Similar Posts: