Kozmetika za notranje in zunanje čiščenje avta

Vožnja v vašem avtu je zagotovo še prijetnejša, če je vozilo dobro očiščeno. Vsekakor pa moramo za zunanje in notranje čiščenje avta v največji meri poskrbeti kar sami. Pri tem nam je lahko v veliko pomoč dobro izbrana avto kozmetika.

Avtomobilska kozmetika je namenjena tako notranjemu kot zunanjemu čiščenju vozila. Z notranjim čiščenjem se lahko obnovi celotna notranjost avta. Notranjost vozila lahko spihamo s kompresorskim pihalnikom, vozilo globinsko posesamo in z dobro izbranimi čistilnimi sredstvi očistimo vse notranje površine.

Avtomobilska kozmetika za čiščenje usnja

Notranje čiščenje avta na primer obsega izpihovanje vseh površin s kompresorskim pihalnikom, sesanje stropnih površin, sedežev, prtljažnega prostora, talnih tapet oz. tekstilnih preprog za avto, čiščenje stopalk, plastičnih površin.

Nekatera prevozna sredstva so v notranjosti opremljena z usnjem. Usnjeno površino vozila je seveda treba primerno skrtačiti s čistili za nego usnja. Celotno površino je treba nato obrisati s posebno kremo za usnje. Usnje v notranjem delu avta se lahko po želji premaže tudi s kemičnim premazom, ki je namenjen dolgotrajni zaščiti usnja. Če pa je usnje v vašem vozilu že precej zdelano in tudi ne preveč lepega videza, vam določena podjetja ponujajo obnavljanje usnjenih avtomobilskih površin. 

Kozmetika za kemično globinsko čiščenje avta

Globinsko čiščenje avta je nadgradnja notranjega čiščenja. Takšna oblika čiščenja je primerna za odstranjevanje najrazličnejših vrst trdovratnih madežev ter politih tekočin po oblogah, sedežih, steni in ne nazadnje po tkanini avta. S postopkom kemičnega čiščenja boste v avtu lahko odstranili tudi različne neprijetne vonje.

Preberite si še naslednji članek: Najboljša zaščita za avtomobilske sedeže

Kanček poosebljenega izgleda notranjosti vozila in zaščito za sedeže nam nudijo prevleke za sedeže.

Po kemičnem globinskem čiščenju, kjer vam je v veliko pomoč dobro izbrana avto kozmetika, lahko sledi še ioniziranje samega prostora. Takšen postopek vam omogoča, da v prostor avta vnesete še več svežine.

Avtomobilska kozmetika za zunanje čiščenje avta

Avto kozmetika za zunanje čiščenje vozila omogoča odstranjevanje smole, katrana, zračne rje in ne nazadnje tudi drobnih barvnih delcev.

Poliranje vozila z ustrezno avto kozmetiko

Vozilo je treba najprej pripraviti na ustrezno poliranje. To zahteva natančno pranje vozila, odstranjevanje insektov z vozila, čiščenje površine s polirnim plastelinom, ponovno pranje celotnega vozila in platišč, sušenje vozila, zaščito vseh plastičnih in gumastih površin, poliranje vozila v različnih stopnjah, zaščito laka z nano nanosi, voski ali keramičnim premazom.

Preberite si še naslednji članek: Najem avta postaja vedno bolj priljubljen

Similar Posts: