Izberimo pravilno osvetljavo našega bivalnega prostora

Pri izbiri luči je najbolje, da razmišljamo v slojih. Če v katerikoli prostor postavimo samo stropne ali druge svetilke, ga lahko tako preveč enosmerno osvetlimo. S tem je mišljeno to, da ustvarimo preveliko koncentracijo svetlobe na določenem mestu. Tako je vedno dobro, če imamo nameščene zidne luči, ki bodo dodale prostoru funkcionalno svetlobo. Obenem pa bodo povečale občutek pretočnosti v našem domu z ustvarjanjem posebne atmosfere, ki izraža dovršenost in vabljiv občutek. Z majhnimi dodatki je tako možno močno spremeniti izgled in občutek katerekoli sobe ali zunanjega prostora v in zunaj našega stanovanja ali hiše.

Postavimo jo lahko v hodnik, dnevno sobo, kopalnico, zunaj naše hiše ipd. Priporočljivo je, da uporabimo LED izvedbe svetil, zaradi njihove višje učinkovitosti in daljše življenjske dobe.

Zidna razsvetljava se uporablja že od srednjeveških časov

Včasih je bil eden izmed glavnih načinov ustvarjanja svetlobe v gradovih, graščinah in tudi povprečnih domovih preko uporabe zidne razsvetljave. Velikokrat je bilo potrebno omenjena svetila zamenjati, saj so bila osnovana na baklah, oljnih svetilkah in drugih preprostih, vendar učinkovitih tehnologijah. Dandanes pa temu ni tako, saj je razsvetljava za zid postala veliko bolj učinkovita. Postavimo jo lahko v hodnik, dnevno sobo, kopalnico, zunaj naše hiše ipd. Priporočljivo je, da uporabimo LED izvedbe svetil, zaradi njihove višje učinkovitosti in daljše življenjske dobe.

Stenske luči povečajo funkcionalnost kuhinje

Kuhinje vseh velikosti so večinoma opremljene s stropnimi svetili. Temu je tako, saj nudijo najvišjo mero osvetljave, ki jo potrebujemo pri ustvarjanju jedi, uživanju obrokov, pogovoru s prijatelji in družinskimi člani ipd. Res pa je, da je vsak kotiček kuhinje lahko uporabljen na različne načine. Na žalost pa nam stropne luči ne morejo nuditi dovolj svetlobe v vsakem delu omenjene sobe. Zelo priporočeno je, da pri štedilniku ali kuhalniku dodamo zidno razsvetljavo. Enako lahko storimo pri hladilniku, kjer morda pripravljamo hrano, moramo kaj počistiti ipd. Pri kruhovniku pa nam bodo stenske luči omogočile, da bomo varno pripravili sendvič in razne jedi, saj bomo imeli na voljo veliko svetlobe. Pomembno je, da pri uporabi kuhinjskih pripomočkov, kot so noži, vilice, kuhalnice ipd. imamo na voljo vedno dovolj svetlobe. Tako bomo povečali svojo varnost in tudi bolj učinkovito pripravili kosilo, večerjo, malico in druge obroke.

Zidne luči na zunanji strani naše nepremičnine povečajo našo varnost

Osvetljevanje zunanjih prostorov naše hiše ima veliko prednosti. Prva je ta, da bodo bolj varni za uporabo nas samih, kot tudi naših družinskih članov in prijateljev. Tako bomo na poti okoli vrta, garaže, kleti in drugih prostorov hitro opazili ovire, ki nam lahko povzročijo telesne poškodbe. Obenem pa bodo zidne luči omogočile, da bodo odganjale nepridiprave. To pa zato, ker bo naša hiša izgledala bolj nedostopna tatovom, saj ima zunanjost primerno osvetljeno. Obenem pa luči za zunanjo uporabo na steni dodajo mero prestiža naši nepremičnini, kar ji dodatno zviša tržno vrednost.

Osvetlimo hodnike s stenskimi lučmi

Hodniki so velikokrat najslabše osvetljeni prostori v marsikateri hiši. To pa zato, ker so dostikrat premajhni ali preveliki, da bi v njih lahko namestili primerna svetila. Dodatno mero varnosti in funkcionalnosti jim lahko dodamo s stenskimi lučmi. Tako zagotovimo, da bodo vse stopnice in prehodi vedno vidni v temi. Izberemo lahko tudi LED svetila, ki so izredno varčna, zato jih je možno vedno pustiti prižgana. Če v naši hiši ali stanovanju živijo starejši ljudje ali otroci,  je močno priporočeno, da osvetlimo hodnike, stopnišče in druge potencialno nevarne predele z zidnimi lučmi. To pa zato, ker bomo tako močno zmanjšali možnost padcev in drugih poškodb, ki se lahko pripetijo komurkoli.

Similar Posts: