Na kratko o fotoknjigah in njihovih cenah

V zadnjem času je priljubljenost t. i. fotoknjig izjemno naraslo. Se sprašujete zakaj? Odgovor je izjemno preprost. To so knjige, v katerih so shranjene naše najlepše fotografije in z njimi povezani spomini. In ne samo to. So izjemnega videza in izdelane po še bolj izjemni kvaliteti. Ravno zato je v zadnjem času nadvse in še bolj priljubljeno vprašanje cena fotoknjige? Ali bolj enostavno, koliko nas stane taka knjiga.

Fotoknjiga cena je dejstvo, ki je seveda odvisno od številnih dejavnikov. V prvi vrsti seveda od tega, v kolikšni meri bomo sami pripomogli k izdelavi knjige. Če bomo pri izdelavi intenzivno sodelovali in si priskrbeli tudi program, ki ga moramo imeti za njeno izdelavo, potem bo seveda cena bistveno nižja.

Recimo pa, da se odločimo, da bomo knjigo dali v izdelavo strokovnjakom in da bomo sami poskrbeli samo za izbor fotografij. Tudi tu je fotoknjiga sama cena od večih dejavnikov. Seveda od tega, v kakšni obliki jo želimo imeti, kakšen papir si bomo izbrali in še kaj.

Za šolski primer cene teh knjig bomo vzeli podjetje s povprečnimi cenami. Cene se gibljejo nekje med dvajsetimi in štiridesetimi evri. Če se npr. odločimo za povprečen obseg fotoknjige, ki je A4 pokončna, potem nas bo knjiga stala nekje malo manj kot trideset evrov, A5 ležeča varianta knjige pa je med cenejšimi, zanjo bomo odšteli približno dvajset evrov. Med najdražjimi je npr. knjiga v obliki kvadrata 30×30, ki stane približno štirideset evrov.

Kakorkoli že, fotoknjiga cena je dejstvo, ki nas nikakor ni odvrnilo od tega, da tovrstne knjige ne bi imeli doma. Poleg tega pa je lahko tudi izjemno darilo, ki ga lahko podarimo komurkoli za kakršnokoli priložnost. Spomini so vedno dobrodošli in moramo jih hraniti, ne samo v naših srcih, ampak tudi na naših policah, in sicer v fizični obliki.

Similar Posts: