Separator olja – izjemno učinkovita naprava

Včasih se srečamo z izrazom, za katerega pravzaprav ne vemo, kaj točno pomeni. Ko pa slišimo še za njegovo sopomenko, potem nam stvar postane popolnoma jasna. Tak izraz je tudi npr. t. i. separator olja. Sicer vemo, da separator pomeni neko ločevanje, vendar nam je izraz oziroma besedna zveza bolj jasna, če nekdo omeni npr. lovilec olj ali kaj podobnega. V resnici gre za eno in isto stvar, ki ima veliko pomembnost.

Separator olj – z njim se pogosto srečamo na bencinskih črpalkah

Separatorji olj oziroma lovilci olj ali pa kar oljni lovilci so obvezni na vseh bencinskih črpalkah, pa tudi na parkiriščih, mehaničnih delavnicah in še kje bi se lahko srečali z njimi. Njihova naloga je ta, da izrabljajo lastnost olja, plinskega olja, maziva, kurilnega olja, ki je: imajo nižjo specifično težo od vode. Tovrstne tekočine namreč nehote uhajajo v naravo in nekako je to potrebno preprečiti. In tukaj nastopijo separatorji olj.

Voda se nekaj časa zadržuje v lovilcu olja, nato pa postane spet čista

Voda, ki je torej onesnažena z raznovrstnimi olji, se potem nekaj časa zadržuje v separatorju. Ker pa ima nizko specifično težo, se njeni delci zelo hitro dvignejo na gladino. Voda je tako očiščena in taka odteče iz lovilca. Zelo preprosto, kajneda? In obenem zelo učinkovito ter izjemnega pomena za naše okolje, ki je že tako samo po sebi dovolj onesnaženo.

Separator olj je torej naprava, ki je na določenih predelih nujna. Če je ne bi bilo, potem bi se lahko na določenih območjih dogajale prave male katastrofe, ki bi za vedno zaznamovale naše že tako dovolj onesnaženo okolje. Ljudje smo torej tisti, ki v veliki meri lahko poskrbimo, da se to ne dogaja. Pri roki pa moramo torej imeti primerne naprave, s katerimi na enostaven način lahko dosežemo, da do tega ne prihaja.

Več informacij o teh izdelkih najdete na povezavi.

Similar Posts: