prednost suhe hrane za pse

Hrana za pse v najrazličnejših oblikah

Hrana za pse, ki vam jo ponujajo v specializiranih prodajalnah s tovrstnimi izdelki, je lahko najrazličnejših oblik. Navadno pa pasjo hrano delimo na mokro ter suho, poleg omenimo še priboljške. A ne glede na obliko hrane, je ključno to, da je hrana kar se da kakovostna oziroma narejena na dovolj primeren način.

Najpogosteje se lastniki psov odločajo za nakup suhe pasje hrane. Razlogov za slednje je več, daleč največja prednost suhe hrane za pse pa je daljši rok uporabe in enostavno doziranje. Tudi suha hrana za pse je na voljo v več oblikah, na primer v obliki briketov. Izjemno razširjena je tudi suha pasja hrana v obliki hladno stiskanih peletov oziroma hladno stiskana pasja hrana.

Primerjava med briketi in peleti

Briketi in peleti se torej uvrščajo v kategorijo suhe hrane za pse. Ključna razlika med njima je v samem načinu proizvodnje. Medtem ko so briketi za pse ekstrudirani pri višjih temperaturah, so peleti hladno stiskani. Proces hladnega stiskanja zagotavlja, da v hrani za male živali ostane precej več hranilnih snovi. Zdrava hrana za pse v tem primeru ne obleži v želodcu psa, temveč se hitro prebavi in posledično je manj obremenjujoča za prebavilo. Kosmatinec pa ima zato bistveno večjo energijo pa tudi bolj urejeno prehrano.

Suha hrana za pse vsebuje precej več hranilnih snovi.
Suha hrana za pse je na voljo v več oblikah, na primer v obliki briketov ali hladno stiskanih peletov.

Ne glede na izbiro, je pri suhi hrani poglavitno, da izberete tisti, ki vsebuje visok delež kakovostnega mesa, in to brez stranskih živalskih proizvodov. Torej takšni, ki je čim bolj naravna in seveda biološko dostopna. Hrano, ki vsebuje vse minerale, vitamine ter rudninske snovi za normalni razvoj psa.

Značilnosti mokre hrane za psa

Mokra hrana za psa je navadno pakirana oziroma shranjena v neprodušno zaprtih pločevinkah ali pa je v obliki klobas. Po kakovosti se takšna hrana lahko zelo razlikuje med različnimi proizvajalci. Spet je torej treba izbrati takšen izdelek, ki vsebuje samo meso ter kakovostne notranje organe, brez stranskih proizvodov živali.

Veterinarski nasvet | Naj svojega psa hranim z mokro ali suho hrano za psa?

Za pločevinske je značilno, da so lahko tudi povsem naravno konzervirane. To pomeni, da ni nikakršne potrebe za dodajanje konzervansov in drugih sintetičnih dodatkov.

Prednosti mokre hrane za pse

Največja prednost pasje mokre hrane je, da jo večina kosmatincev raje je. Zlasti to velja za tiste pse, ki so nekoliko bolj izbirčni ter razvajeni.

Similar Posts: