Zdrava hrana za pse

Katera hrana je za psa najbolj zdrava?

Če v kratkem v svoj dom dobite novega kosmatinčka in takšnega hišnega ljubljenčka do sedaj še niste uspeli gostiti, potem ste se verjetno že uspeli vprašati, katera je najbolj zdrava hrana za pse. Seveda lahko odgovore na to vprašanje iščete kar po spletu, a verjetno ne boste prišli do enotnega odgovora.

Izbira hrane je v veliki meri odvisna tudi od starosti kužka, prav tako od pasme. Zelo pametno je, da se o tem, katera je najbolj primerna in zdrava hrana za vašega psička, pogovorite kar z veterinarjem ali pa z izkušenim in strokovno podkovanim prodajnim osebjem v trgovini za male živali.

Najboljša hrana za pse

Ker lahko na trgu za pse najdete zelo veliko vrst hrane, se je včasih prav težko odločiti, katera je najboljša oziroma najbolj zdrava hrana za pse. Nekateri lastniki psov menijo, da je najbolj ustrezna hrana za pse tista, ki je hladno stiskana. A v prvi vrsti je treba najprej vedeti, da mora zdrava hrana za pse vključevati prav vse esencialne hranilne snovi. Mora biti brez sintetičnih dodatkov.

Zdrava hrana za pse
V zdravo prehrano za pse je potrebno vključiti vse bistvene hranilne snovi

Zagotovo ena hrana ne more biti najboljša ali najbolj zdrava za čisto vse pse. Psi so si namreč med seboj lahko zelo različni. Vedeti je treba, da so nekateri kužki alergični na določene snovi in ima torej vsak pes svoje individualne potrebe. A ne glede na to, vam je lahko pri izbiri ustrezne hrane za psa v veliko pomoč že sama deklaracija, delež mesa v hrani, kakovost mesa v hrani in seveda tudi sama tradicija podjetja, ki naj bi ponujala najbolj zdravo hrano za pse.

Hrana za kužke brez dodanih barvil

Lahko rečemo, da je najbolj zdrava hrana za pse tista, ki je naravna oziroma v biološko dostopni obliki. Hladno stiskana hrana za pse naj bi vključevala izključno naravne sestavine, in to brez umetnih dodatkov, barvil, polnil ter GSO organizmov.

Ali je hrana vašega psa pobarvana? Kaj lahko barvila za hrano naredijo vašemu psu?

Najbolj zdrava hrana za pse poskrbi, da žival prejme čisto vse hranilne snovi. To se kasneje pokaže tudi v splošnem zdravju kužka. Pomembno je, da so tudi vsi vitamini in minerali naravni. Pridobljeni naj bodo iz zelenjave, sadja, zelišč in začimb.

Similar Posts: