Zdrava prehrana je le začetek zdravega življenja

Ste danes že zajtrkovali? Če ste, potem odlično, v obratnem primeru pa ste naredili precejšno napako. Telo ste obremenili za cel dan. Če pa ste zajtrkovali, pa si morate postaviti še eno vprašanje. Je to kar ste jedli zdrava prehrana?

Bio, eko, domača hrana?

Vroča tema, ki nikoli ne usahne, je zdrava, kakovostna, domača, bio, eko prehrana. Verjetno bi lahko še kar nekaj pridevnikov našteli. Vse skupaj pa je velikokrat brezpomensko, če sami ne bedimo nad tem kaj jemo, kaj damo vase. Kako pa lahko nadziramo vnos hrane v naše telo? Predvsem kako lahko nadziramo, da to kar vnašamo v telo, je zares zdravo in kakovostno? Dejansko je nadzor živil precej kompliciran. Vsaj tistih, ki jih kupimo v trgovini. Tudi, če kupujete na oddelku zdrava prehrana, se velikokrat lahko zgodi, da je v embalaži drugo živilo, oziroma živilo, ki ne ustreza napisu ali oznakam embalaže. Pač beseda bio in eko se dobro prodajata. Se je že velikokrat zgodilo, da so po poročilih poročali o neskladju vsebine z embalažo. Zato pozornost še zdaleč ni odveč. Zato je poleg napisa na embalaži in priporočila prodajalca, vseeno dobro imeti na očeh kaj kupujemo in jemo.

Najboljša pot je, da se držimo navad. V kolikor spoznamo nekega proizvajalca in njegove produkte in vemo, da so njihovi izdelki dobri in kakovostni, potem se le tega tudi držimo. Ob enem pa je tudi cena dober pokazatelj, za kakšno kakovost gre. Torej, imamo kar nekaj opornih točk s katerimi bomo bližje vnosu in uživanju kakovostne hrane. Je pa res, da je zdrava prehrana zgolj začetek zdravega in energijsko polnega življenja. Ne smemo pozabiti na gibanje in telovadbo. Rekreacija in zdrava prehrana bosta visoka investicija v naše zdravo in kakovostno življenje. če pa še niste pripravljeni na takšne podvige, potem pa vsaj pazite na sol, količino popite vode na dan, sladkorje in maščobe. Že samo s tem lahko znatno spremenite življenje.

Similar Posts: