Hitre inštrukcije matematike za srednjo šolo

Veste, da je marsikdaj za slabe ocene krivo le nerazumevanje določenega dela snovi, pri čemer gre velikokrat celo za kakšno malenkost? To še posebej velja za matematiko, ki v srednji šoli postane veliko bolj kompleksna, zato jo je treba razumeti v celoti. Znanje se tako pri matematiki nadgrajuje, zato je pomembno imeti dobre temelje. Pri slabih ocenah pri matematiki je treba ukrepati čim prej, saj se bo stanje sčasoma le še slabšalo. Treba se je odločiti za inštrukcije matematike za srednjo šolo ter preveriti, kje so luknje v znanju.

Uvodne inštrukcije matematike za srednjo šolo so namreč namenjene ugotavljanju učenčevega razumevanja snovi. S preprostimi vajami in pogovorom inštruktor tako ugotovi ne le raven učenčevega znanja, ampak tudi njegovo razumevanje obravnavane snovi. Tako lahko ugotovi, kje so nastopile težave in česa učenec ne razume. Marsikdaj je že ponovna ali dodatna razlaga dovolj za to, da se razumevanje izboljša, zato sploh ni nujno, da učenec s slabimi ocenami pri matematiki potrebuje inštruktorja na dolgi rok. Lahko mu bo pomagala že ura ali dve inštrukcij za to, da bo pri matematiki dosegal boljše rezultate.

 

Prav zato, ker je včasih potrebno le minimalno truda za to, da spremenimo ocene na bolje, se vam z inštrukcijami res ne splača odlašati. Takoj, ko se pojavijo slabe ocene, je treba obiskati inštrukcije matematike za srednjo šolo pa naj si bo to v prvem, drugem, tretjem ali četrtem letniku. Seveda pa so take inštrukcije primerne tudi za utrjevanje znanja in pripravo na maturo. Velikokrat je za učenca dovolj že, da ima ob sebi osebo, ki jo lahko brez sramu vpraša za razlago, predvsem pa je pomembno to, da inštruktor razlago individualno prilagodi učencu in njegovemu načinu razumevanja. Takšna razlaga je namreč vredna veliko več kot stanejo inštrukcije, saj učencu omogoča, da določeno snov resnično dobro razume.

Similar Posts: