Prepričanje o nujnem vsakodnevnem uživanju mlečnih izdelkov je enako sporno kot tisto o mesni prehrani. Po petnajstih letih proučevanja sem spoznal, da poleg mesne prehrane le še mlečni izdelki uspešno spodkopljejo vsak shujševalni načrt. Znova sem prisiljen spodbijati uveljavljeno miselnost. Vem, da se bo marsikdo stežka strinjal z menoj. Kar slišim jih: “Če to pomeni sladoled, kar pozabi, prijateljček!” Morda je za vami shujševalna dieta, ki je dovoljevala le uživanje mesa in mlečnih izdelkov. Tudi jaz sem jo preizkusil. Spominjam se, kako sem nekoč ves mesec jedel le jajca, meso in sir. Shujšal sem za dvanajst kilogramov. Toda naj vam zaupam, da sem se počutil ušivo in po mesecu dni običajne prehrane pridobil nazaj vseh dvanajst kilogramov. Shujšal sem zato, ker telo vselej shujša, ko iz prehrane izločite eno ali dve skupini hrane. Shujšal sem, ker je imelo moje telo manj dela. Ker pa so bile jedi, ki sem jih užival, brez vode, se nisem počutil dobro, never¬jetno sem se dolgočasil in iz ust mi je smrdelo kot iz kanalizacijske cevi. Še pomislil nisem, da bi se do smrti hranil izključno z mesom, jajci in s sirom. V ZDA pojedo več mlečnih izdelkov kot drugje po svetu. Poročilo, objavljeno v Grocers Journal of California septembra 1982, pravi: “Mleč¬ni izdelki so najbolj razširjena zvrst hrane. Le šest odstotkov Amer¬ičanov izjavlja, da ne uživa nobene mlečne jedi.” Ko bi bili mlečni izdelki tako kakovostna hrana, bi bili Američani najbolj zdrav narod na svetu, zlasti zato, ker jih uživajo več kot v dru¬gih deželah.