Vreme Novo mesto

Dolenjska pokrajina je gričevnata, pozimi mrzla in zelo zasnežena, poleti pa suha in vroča, včasih celo bolj kot na morju, zato ni čudno, da na njej uspevajo tudi tiste rastline, ki sicer uspevajo v sredozemskem podnebju, na primer vinska trta ali figa. V Novem mestu, središču Dolenjske, tako kot v vsakem drugem slovenskem in tujem mestu lahko kaj zanimivega vidite in doživite prav v vsakih vremenskih razmerah, kljub temu pa ga je najlepše obiskati prav takrat, ko je jasno, ko je toplo in ni vetrovno ter ko sije sonce. Lepo vreme pa je še posebej pomembno takrat, kadar poleg Novega mesta želimo obiskati tudi njegovo okolico oziroma se odpraviti na izlet do kakšne od okoliških naravnih znamenitosti.

Najbolj natančno vremensko napoved za Novo mesto boste našli na lokalni televiziji ali pa tako, da jo boste poiskali na svetovnem spletu, kjer boste našli tudi spletne kamere, ki vam omogočajo spremljanje vremenskih razmer v Novem mestu v živo kar izpred domačega računalnika. Takšne spletne kamere so še posebej priročne takrat, kadar vas zanimajo trenutne vremenske razmere, prav nič pa vam ne bodo pomagale, če vas zanima, kakšno bo vreme v naslednjih dneh ali na točno določen dan, ko se nameravate odpraviti na izlet v Novo mesto ali pa boste v njegovi okolici pri prijateljih pomagali pri trgatvi grozdja ali kakšnem drugem opravilu.

 

Če vas zanima vremenska napoved v Novem mestu (http://www.1a-vreme.si/mesto/novo-mesto/2673/) za naslednje dni, jo je najbolj zanesljivo poiskati na spletu in jo nekaj časa spremljati, saj se napoved za določen dan lahko spremeni. Vremensko napoved seveda lahko na spletu preverite tudi kar preko vašega pametnega telefona, kar pomeni, da boste z njo s pomočjo napredne sodobne tehnologije tako vedno na tekočem. To vam bo še posebej prav prišlo v primeru, da v vaši zidanici na enem od gričkov v bližini Novega mesta nimate internetne povezave, ali pa če se morda opravljate na večdnevni spust s kanujem, kajakom ali kakšnim drugim čolnom po reki Krki, ki se vije v okolici Novega mesta.

Krka je v vročih poletnih dneh primerna tudi za plavanje, zato v primeru, da se v Novo mesto odpravljate junija, julija ali avgusta poleg splošne vremenske napovedi ne pozabite preveriti tudi temperature reke oziroma vode. Poleg so vedno navedeni tudi podatki o vodostaju, kot strokovno pravimo višini vode, kar je za spuščanje s čolnom ali plavanje v reki še posebej pomembno. V sušnih in vročih dneh se temperatura vode res dvigne, a je zato vodostaj pogosto zelo nizek, kar onemogoča plavanje in čolnarjenje. Prav s pomočjo spremljanja vremenske napovedi boste lahko našli idealen dan, ko bodo razmere primerne za oboje oziroma za preživljanje prostega časa ob in na reki Krki pa tudi v Novem mestu in njegovi okolici.

Similar Posts: