Poceni tonerji za samostojne podjetnike

Tiskalnik je nujno potrebna naprava v vsakem podjetju in tudi v vsakem gospodinjstvu, a gotovo je najbolj pomembno, da pravega izberejo prav samostojni podjetniki. Zakaj? Če imamo tiskalnik za domačo uporabo, na njem ne tiskamo toliko, da bi se morali obremenjevati s stroški. V velikih podjetjih, ki imajo tudi velik promet, predstavlja tiskanje precej majhen strošek v primerjavi s porabo na drugih področjih. Samostojni podjetniki pa tiskajo kar dosti, saj je dokumentacije vedno veliko, pri stroških pa morajo biti pazljivi – hitro lahko namreč presežejo mejo, ki se jim zdi primerna.

Kakovostni tiskalniki in poceni tonerji

Da bi lahko tiskali hitro in kakovostno, je najbolje, da se odločite za preprost laserski tiskalnik, saj boste z njim v minuti natisnili obilico strani, tisk pa bo lep. Nobene potrebe ni, da je tiskalnik barven, razen če se seveda ukvarjate z dejavnostjo, ki zahteva barvni prikaz. A takšnih dejavnosti ni veliko in tisk s črnimi poceni tonerji zadostuje. Če boste morali kupovati nove barvne tonerje zgolj zato, da bi bile vaše fakture videti lepše, potem boste zapravili več – in to je denar, ki gre dejansko od dela vaših rok. Če imate kot samostojni podjetnik tudi nekaj zaposlenih, pa predstavlja barvni tiskalnik še eno težavo – zaposleni ga bodo pogosteje uporabljali v zasebne namene, na primer za tisk seminarskih nalog svojih otrok, kar bo prineslo še večje stroške.
Tiskalnik naj bo torej kakovosten, pri nakupu pa vedno preverite, ali obstajajo zanj tudi poceni tonerji. Ni namreč nujno, da kupujete originalne, torej tiste, v uporabo katerih vas skuša prepričati proizvajalec tiskalnika. Kompatibilni tonerji stanejo manj in delo opravijo ravno tako kakovostno, ob njihovem nakupu pa dobite tudi garancijo.

Kje naročiti tonerje?

Poceni tonerji običajno niso tisti, ki vam jih dostavi vaš dobavitelj pisarniškega materiala. Raje pobrskajte po spletnih prodajalnah in izbirajte pri specialistih za tonerje in kartuše, saj vam bodo ti zagotovili precej nižjo ceno. Kadar boste naročili večjo količino, si lahko zagotovite tudi dodaten popust ali brezplačno poštnino – in vsi vemo, da pri samostojnih podjetnikih vsak evro šteje.

Dodatni nasveti za varčevanje

Porabo barvila v tonerjih lahko omejite tudi na druge načine – s tem, da ne tiskate po nepotrebnem! Ko dokument pripravljate na tiskanje, vedno najprej preverite, da v njem ni napak, sicer boste tiskali dvakrat. Prav tako pa se velja tiskanju izogniti, kadar to ni potrebno. Tudi račune lahko pošiljate preko elektronske pošte, samo elektronski podpis si morate priskrbeti.

Similar Posts: