Težave, ki so lahko povezane s kartušami

V povezavi s tiskanjem in kartušami precej pogosto prihaja do najrazličnejših težav. Če ste seznanjeni z nekaterimi podrobnostmi, so takšne težave lahko zelo hitro rešljive. Odpravite jih lahko kar sami doma oziroma na svojem delovnem mestu.

Vsekakor še zdaleč ni nujno, da vam težave prej povzročajo poceni kartuše kot kartuše, ki vas stanejo nekoliko več denarja. Nevšečnosti lahko nastanejo zaradi povsem drugih vzrokov. Predstavili vam bomo nekaj najpogostejših težav ter vam zaupali, kako jih reševati na dovolj ustrezen način.

Če zamenjamo originalno kartušo s kompatibilno, ki velja za cenejšo izbiro, se nam na ekratnu pogosto izpiše, da gre za napako. Strokovnjaki priporočajo, da se moramo v takšnem primeru najprej osredotočiti na čip kartuše.

Zamenjava originalne kartuše s cenejšo kompatibilno

Če zamenjamo originalno kartušo s kompatibilno, ki velja za cenejšo izbiro, se nam na ekratnu pogosto izpiše, da gre za napako. Na takšno težavo opozarja oranžna ali pa rdeča lučka. Naš tiskalnik namreč ni zaznal kompatibilne poceni kartuše. Posledično pa niče tiskati oziroma natisne le manjše količine ter se nato nepričakovano ustavi. A zato v resnici ni kriva cenejša verzija kartuše.

Strokovnjaki priporočajo, da se moramo v takšnem primeru najprej osredotočiti na čip kartuše. Ta je praviloma nastavljen na zadnji strani kartuše. Čip oziroma njegovo površino je treba le narahlo radirati. Nato se kartuša ponovno vstavi v napravo. Zelo velika verjetnost je, da bo kartuša tokrat delovala. To pomeni, da boste s tiskanjem lahko povsem mirno nadaljevali.

Kartuše niste pravilno vstavili v tiskalnik

Najpogostejša težava je torej zagotovo ta, da tisakalnik noče zaznati kartuše. Najprej je treba seveda preveriti, ali je sredstvo za tiskanje sploh kompatibilno za naš tiskalnik. Če niste povsem prepričani, je najbolje poiskati strokovno pomoč.

Vzrok, da tiskalnik ne zazna kartuše, pa je najverjetneje ta, da je niste pravilno vstavili. Za nekatere naprave je znano, da je sredstva za tiskanje vanje treba namestiti z nekoliko večjo silo. Večina med vami najverjetneje kartuše v tiskalnike daje preveč nežno. Posledično pa jih naprave seveda ne zaznajo. In četudi to ni razlog za nezaznavanje, potem je treba preveriti, ali ima kartuša morda bakren čip. V tem primeru jo je treba čisto narahlo očistiti ter jo nato ponovno vstaviti v napravo za tiskanje.

V večini primerov je torej zmotno prepričanje, če menite, da vaš tiskalnik ne zazna kartuše, ker je bila poceni in je zato verjetneje, da vas bo pustila na cedilu.

Similar Posts: