Navigacija za android vas bo varno vodila po svetu

Včasih se nam zdi, da v življenju potrebujemo toliko elektronskih naprav, da se med njimi že kar težko znajdemo. Ste mnenja, da jih vi nimate veliko? Preverite, koliko polnilcev imate pri hiši in videli boste, da to gotovo ne drži. Vaši so pametni telefon, prenosni računalnik, računalniška tablica, predvajalnik glasbe, bluetooth zvočnik, pametna ura, športna zapestnica, navigacijska naprava, mini športna kamera, fotoaparat … Odlično je, da je danes mogoče nekatere od teh naprav že uporabljati za različne funkcije – gre za tako imenovane pametne naprave, ki s pomočjo aplikacij poskrbijo za marsikaj. Ena najbolj vsakdanje uporabnih je seveda pametni mobilni telefon, ki prikazuje filme, vrti glasbo, meri športno aktivnost, fotografira, nam omogoča navigacijo. In prav slednje je tisto, kar je najbolj zanimivo.

Navigacijske naprave za osebno uporabo

Satelitski navigacijski sistem je bil sprva razvit za potrebe vojske, nato so ga pričeli uporabljati v letalskem in ladijskem prometu, nazadnje pa je postal na voljo vsem nam, ki nismo znali brati zemljevidov in smo se med vožnjo s svojimi partnerji prepirali o tem, ali naj nadaljujemo v začrtani smeri, ali vendarle ustavimo in za pravo smer povprašamo kakšnega domačina. Komercialne osebne navigacijske naprave so bile najprej zelo drage, nato se je njihova cena pričela nižati, še vedno pa so proizvajalci uporabnike držali v šahu – potrebno je bilo plačati za posamezne zemljevide in njihove posodobitve.

Pravo nasprotje tega je lahko navigacija za android, ki jo uporabljamo kar na svojem tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Za osnovno uporabo, torej za popolno vodstvo po tujih ulicah in mestih, nam ni potrebno ničesar plačati, zemljevidi pa se avtomatično posodabljajo. Odlično, kajne?

Navigacija za android

Android je najhitreje rastoč operacijski sistem, brez katerega si danes ne znamo več predstavljati življenja. Je izjemno preprost in hitro se ga priučijo tudi tisti, ki imajo pri uporabi klasičnega računalnika težave – torej tudi starejši in otroci. Prav zaradi tega uporablja operacijski sistem android vse več sodobnih elektronskih naprav.
Android nudi kar nekaj možnosti za navigacijo. Pogosto se navigacija za android uporablja pri aplikacijah, ki so namenjene raznemu športnemu udejstvovanju, na primer teku, hribolazenju in kolesarjenju – z njeno pomočjo lahko med gibanjem spremljamo svojo lokacijo in napredek, prav tako pa si lahko ob koncu aktivnosti ogledamo, kakšno pot smo opravili. Ravno tako odlična pa je cestna navigacija za android. Je enostavna za upravljanje, pogosto ponuja 3D zemljevide, skozi promet pa nas vodi z dobrim obveščanjem glede tega, kam zaviti, kako se razvrstiti, kje parkirati. Prav zato so aplikacije, ki nudijo navigacijo za android, vse bolj priljubljene.

Similar Posts: