Razdalje med kraji

razdaljemedkraji Kako učinkovito izračunati razdalje med kraji? Časi, ko ste z ravnilom in šestilom merili po zemljevidu, so že zdavnaj mimo, saj imate na spletu kopico aplikacij, ki vam učinkovito in natančno izmerijo razdalje med kraji. Se sprašujete, zakaj bi to sploh potrebovali? Recimo, da se odpravljate na daljše potovanje in ne veste, kakšna je razdalja med Ljubljano in Berlinom: s pomočjo strani razdalje24.si lahko natančno izmerite razdaljo v km med začetnim krajem in končno destinacijo, kar vam bo pomagalo pri izračunu stroškov za gorivo in porabljen čas potovanja. Poleg tega pa si lahko pot načrtujete tudi s planerjem potovanja, ki vas bo obvestil o vseh stroških, ki so povezani s cestninami, gorivom in vinjetami. Namesto tega, da boste kje na pol poti ostali presenečeni, si potovanje načrtujte v naprej in se tako izognite neprijetnim situacijam.

Razdalje med kraji so izračunane s pomočjo Googlovih naprednih spletnih orodij in omogočajo natančno določitev razdalje v km, praktično od praga vašega doma do točnega naslova kraja, kamor ste namenjeni.

In kako se natančno izračuna razdalja med kraji?

Preprosto! V prazni polji vnesete začetno in končno destinacijo in potrdite izbiro, sistem pa vam nato izračuna razdaljo ter vam postreže z rezultatom. Če ste eni izmed tistih, ki še zmeraj uporabljate tiskane zemljevide, ne veste kaj zamujate. Ne samo to, da je tak način neprimerno lažji, je tudi veliko bolj natančen, saj na klasičnem zemljevidu ne morete nikoli točno določiti razdalje med kraji, ker morate upoštevati merilo, ovinkaste ceste, ki so težko izmerljive s prostim očesom ali »primitivnimi orodji«, recimo šestilom in ravnilom.

Če se v kratkem odpravljate na potovanje, enodnevni izleti ali službeno pot, potem se pred tem informirajte, koliko časa boste za to porabili in si s pomočjo spletnih aplikacij izračunajte razdaljo med kraji in na poti vas ne bo nič presenetilo!

Similar Posts: