Glukozamin Pharma Nord

Glukozamin Pharma Nord uporabljamo za blaženje simptomov osteoartroze kolena. Osteoartroza je bolezen, pri kateri pride do obrabe sklepnega hrustanca in okvare kosti. Navadno se pojavi zaradi prevelike obremenitve sklepov (na primer pri športnikih ali ljudeh s prekomerno telesno težo), lahko pa je tudi posledica staranja ali dedne zasnove. Pri staranju se sklepni hrustanec namreč spreminja, postaja neraven, tanjši in razpokan, kar privede do večje občutljivosti. Pri teh težavah je priporočljivo uživanje glukozamina, naravne spojine, ki jo telo tvori za obnavljanje sklepnega hrustanca. Hrustanec tvori zaščitno plast nad koncem kosti v sklepu, pri osteoartrozi pa je ta zaščitna plast poškodovana, kar nam povzroča bolečino. S staranjem naše telo proizvaja vse manj te snovi, zato nastane potreba po jemanju nadomestil. Zdravilo Glukozamin Pharma Nord bolečine ublaži, zavre drobljenje hrustanca in spodbuja njegovo tvorbo ter izboljša gibljivost sklepov. Zdravilo lahko brez recepta dobimo v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah z zdravili.

Učinkovitost zdravila Glukozamin Pharma Nord je znanstveno potrjena, 1500 mg glukozaminijevega sulfata dnevno naj bi namreč močno zmanjšalo simptome osteoartroze. Priporočljivo je jemanje ene kapsule trikrat dnevno, lahko pa zaužijemo tudi vse tri hkrati. Učinek je navadno viden mesec dni po začetku jemanja zdravila, zato naj vas ne skrbi, če se vaše počutje ne bo takoj izboljšalo. Otroci in mladostniki do 15. leta starosti naj zdravilo jemljejo pod zdravniškim nadzorom.

Ker glukozamin najdemo v telesu, je za večino ljudi varen za uživanje, večjih stranskih učinkov pa zaenkrat niso odkrili. Vseeno pa so možni nekateri blagi stranski učinki, kot na primer glavobol, slabost, zaprtje ali driska. Če ste alergični na školjke, zdravila ne smete jemati, saj se učinkovina v nadomestkih pridobiva iz njih. Sladkorni bolniki lahko jemljejo zdravilo Glukozamin Pharma Nord, vendar se naj pred tem posvetujejo z zdravnikom in zdravilo jemljejo pod zdravniškim nadzorom. Raba je odsvetovana tudi nosečnicam in doječim materam.

Similar Posts: