S 26 leti potrebujete obvezno zdravstveno zavarovanje

Velikokrat nismo niti pozorni na vse prepreke in morebitne ovire, ki nas ovirajo do cilja. Ovire so včasih lahko tudi morebitne poškodbe. Naj vam te ne vzamejo poguma in volje. Obvezno zdravstveno zavarovanje bo poskrbelo, da boste svoje cilje in vizije uresničili varno in brezskrbno.

Zakaj zavarovanje?

Nesreče žal ne počivajo, zato se, v kolikor še niste, čimprej zavarujte. Zdravstveno zavarovanje je v naši državi zelo dobro urejeno. No, zagotovo se strinjamo, da nikoli ni vse najbolje, pa vendar, če primerjamo z drugimi državami, na primer z državami Balkana, Zahodne Evrope ali celo Združenih držav. Velikokrat bomo ugotovili, da imamo v naši majhni, pa vendar socialno zelo ugodni državi, še kako dobro urejen zdravstveni sistem, oziroma sistem zavarovalništva. Tu imamo predvsem v mislih dostopnost, fleksibilnost, informiranost, in morda najpomembneje, odzivnost zavarovalnic ter njihove ponudbe s cenami. Je pa tudi res, da je obvezno zdravstveno zavarovanje, tako kot že ime samo po sebi pravi, obvezno, torej nujno za vse državljane, ne glede na starost in poklic oziroma status.

Obvezno zavarovanje se krije iz naslova zaposlitve. V kolikor ste še šolsko obvezni, ob enem pa mlajši od 26. let, potem je vaše obvezno zdravstveno zavarovanje pokrito iz naslova vaših staršev, katerim se od plače mesečno odtrga določen del. Po izpolnjenem starostnem pogoju, to je 26 let, pa si morate, oziroma bolje rečeno ste obvezni sami skleniti zavarovanje pri ZZZS. Ta krije večino osnovnih zdravstvenih storitev, v katere spadajo predvsem življenjsko pomembni posegi, med tem ko se dodatni, torej življenjsko nenujni posegi, krijejo iz naslova dopolnilnega zavarovanja. Poleg obveznega zavarovanja, si morate (ni obvezno, je pa hudo priporočljivo), zagotoviti še dopolnilno zavarovanje. Vsa ta zavarovanje pa si seveda lahko omogočite pri različnih ponudnikih kot so Vzajemna, Adriatic in mnogi drugi. Da pa bi našli odgovore na vsa najpogostejša vprašanja, pa vam svetujemo e-zavarovanja, kjer boste zavarovanje sklenili hitro in pametno.

Similar Posts: