Kaj ne sme manjkati v predsobi ali kopalnici?

Verjetno si prav nihče izmed nas ne predstavlja stanovanja brez ogledala. To mora biti postavljeno vsaj nad umivalnik v kopalnici. Še bolje pa je, če imamo v stanovanju še kakšnega. Najbolj prav pridejo čim večja ogledala, v katerih se lahko ogledamo od glave do pet. Postavimo jih lahko v predsobo, kopalnico, spalnico ali kam drugam. Pomembno je, da so dovolj velika in da jih tudi dobro osvetlimo.

Ogledala z okvirjem ali brez

V spletnih in drugih trgovinah so na voljo zelo različna ogledala. Večja, manjša, pravokotna, okrogla in drugih oblik. Vsekakor je pred nakupom smiselno premisliti, kako veliko ogledalo potrebujete in kam ga boste sploh namestili. Nekatera ogledala imajo tudi veliko dekorativno vrednost, sploh če so nameščena v lepem in opaznem okvirju. Z njimi lahko popestrite prostore in jih še polepšate. Po drugi strani pa imajo tisti, ki cenijo minimalizem in sodobni dizajn, raje ogledala brez okvirja. Navadno je dovolj le brušen rob, ki poskrbi za lep izgled.

Kopalniška ogledala imajo pogosto tudi dodatno poličko, na katero lahko odložimo lonček z zobno ščetko ali kaj drugega. Polička je lahko steklena, kovinska ali iz kakšnega drugega materiala. Navadno sega čez celoten spodnji del ogledala, lahko pa je nameščena tudi kam drugam. Seveda pa se da poličko montirati tudi naknadno. V zadnjem času so precej priljubljena postala tudi LED ogledala z vgrajenimi lučmi. Slednje nudijo zelo dobro osvetlitev, kar je za nemoteno uporabo ogledala vsekakor bistvenega pomena.

Poskrbite za čim boljšo osvetlitev!

Ob nakupu in montaži ogledala se vam splača premisliti tudi o njegovi osvetlitvi. Najboljša je seveda naravna svetloba, vendar morate poskrbeti tudi za dovolj dober vir umetne svetlobe, da boste lahko ogledalo uporabljali v vseh delih dneva – torej tudi ponoči, zgodaj zjutraj in zvečer. Poleg že omenjenih LED lučk, ki so v nekatere modele že predhodno vgrajene, se najbolje obnesejo podolgovata svetila, ki jih namestimo ob rob ogledala ali nad njega. Tako bo to v celoti osvetljeno. Tako različna ogledala kot luči za osvetlitev lahko dobite na spletni strani volino.si. Poglejte si njihovo široko ponudbo in izberite izdelke, ki vas najbolj prepričajo!

Similar Posts: