Kaj pomeni ustrezna zaposlitev?

Beseda ustrezno je široka pomena. Pravzaprav je zelo relativen pojem in za vsakega od nas pomeni nekaj drugega. Za nekoga bo nekaj ustrezno, za drugega morebiti ne. Kar pa ne pomeni, da je karkoli s kom narobe ampak zgolj to, da so naši cilji različni in seveda posledično tudi želje. Ko se pogovarjamo o zaposlitvi in se vprašamo, katera zaposlitev je pravzaprav ustrezna, pa bo seveda odvisno od vsakega posameznika.

Ustrezna zaposlitev pomeni, da na delovnem mestu smo zadovoljni, da nam prinaša torej določeno zadovoljstvo in smo zanj celo nagrajeni s finančno neodvisnostjo. Le kaj bi si lahko več želeli. Ustrezna torej pomeni, da nam pričara zadovoljstvo.

Velikokrat koga slišimo, kateremu zaposlitev pomeni pravi velik stres, obremenitev in je tako posledično lahko zelo nejevoljen. Pravzaprav se nam ta posameznik lahko celo malce zasmili, ko vemo, kakšni so lahko pritiski in tudi, da je v službi treba ostati vsaj 6 do 8 ur. To lahko rečemo, da ni ustrezno delovno mesto za nekoga.

Ustrezna zaposlitev pomeni tudi, ko nam delovno mesto ustreza po profilu, se pravi po izobrazbi, po našem znanju in naših sposobnosti in seveda morebitnim izkušnjam. Odlično! Za nekaj smo se urili, učili in hodili v šolo in seveda bi si tega želeli početi tudi v življenju. Sploh, če smo dobro v nečem je prav, da to izkoristimo. In, če imamo takšno delovno mesto, kjer se lahko izkažemo, gre zagotovo za ustrezno zaposlitev.

Ustrezna ali ne, vemo, kako pomembna je. In, da pravzaprav dandanes brez nje ni lahko živeti. Ko o njej govorimo, se sliši kot bi govorili o osebi in ne o nečem, kar sploh stvar ni. Pa še tako pomembna je. Ja, tako pač je in pomembno je, da jo imamo, stremimo pa seveda k temu, da je ta ustrezna oziroma nam prinaša zadovoljstvo.

Similar Posts: