Semena konoplje kot super dodatek

Če radi pečete domač kruh, mu enkrat poskušajte dodati konopljina semena! Tako bo vaš kruhek obogaten z beljakovinami. Iz njih in drugih sestavin lahko spečete tudi čisto paleo kruh, torej brez moke in skorajda brez ogljikovih hidratov! Prav tako pa so priljubljen dodatek za različne presne sladice. Nekatere med njimi so izredno okusne! Predvsem pa so presna konopljina semena najboljši vir vitaminov B kompleksa, ki večini ljudi navadno precej primanjkuje in ga je sicer s prehrano pogosto težko dobiti dovolj.

Konopljina semena kot vir beljakovin in aminokislin

Kako pomembne so beljakovine v prehrani, se zavedajo predvsem športniki. Beljakovine so gorivo za mišice. Prav zato so v prehrani športnika enostavno nujne. Pa tudi sicer je uravnotežena prehrana z dovolj veliko količino beljakovin zelo pomembna za prav vse ljudi. Eden od dobrih virov beljakovin so tudi konopljina semena (http://www.super-obrok.si/konopljina-semena-oluscena-bio-250g). Poleg tega pa vsebujejo tudi druge hranilne snovi, aminokisline in maščobne kisline omega 3, 6 in 9. Če ne jeste mesa in izdelkov živalskega porekla, morate beljakovine dobiti drugje. Poleg stročnic in drugih rastlinskih virov lahko poskusite uživati konopljina semena!

Z njimi lahko potresete kosmiče, ki jih jeste za zajtrk, jih dodate smoothieju, jogurtu ali dušeni zelenjavi. Pravzaprav jih je možno uživati na zelo različne načine. Na spletu lahko poiščete zelo zanimive recepte! Med njimi so tako taki za presne sladice kot tudi za že prej omenjen kruh. V njem lahko konopljina semena predstavljajo zgolj dodatek ali pa so celo osnovna sestavina. Poleg tega pa boste na spletu našli še nešteto drugih odličnih idej za uporabo.

Odličen namaz iz konopljinih semen

Semena konoplje zmiksamo in tako dobimo odličen presni namaz. Miksati moramo počasi in vztrajno, dokler ne dobimo mazljive strukture. Semena namreč vsebujejo veliko olja. Konopljino olje, ki ga pridobivajo prav iz semen, je izjemno cenjeno ne le v kulinariki. Uporablja se namreč tudi za nego izredno suhe kože ter različne druge težave. Samemu namazu lahko dodate tudi različna zelišča, papriko v prahu, zeliščno sol ali pa čili. Tako boste dobili okusen pikanten namaz, ki bo po vrhu vsega še zdrav! Namažete ga lahko na konopljin kruh ali pač kamor koli drugam!

Preberite tudi članek Miti o konopljini smoli, ki jih že vsi poznamo in lahko sedaj o njih spregovorimo z več suverenosti.

Similar Posts: