Multipraktik : kuhinjski mešalnik ali kompaktni kuhinjski aparat

Multipraktik je izraz, ki se uporablja za kuhinjski mešalnik ali kompaktni kuhinjski aparat. Pogosteje se beseda multipraktik uporablja za kompaktni kuhinjski aparat, redkeje za kuhinjski mešalnik. Pogostejše poimenovane temelji na časovno daljši prisotnosti v gospodinjstvih ter bistveno večji dosegljivosti.

Vsestranski pripomoček ali močna in vzdržljiva naprava

Kompaktni kuhinjski aparat je razmeroma preprost, jedro predstavlja pogonska os na katero lahko nataknemo različne nože. Večnamenski noži so namensko izdelani za mešanje, sekljanje, drobljenje ter druge načine priprave jedi. Dodatne so lahko plošče za rezanje, ribanje in strganje, možno pa je dodati tudi razne druge priključke. Zmogljivejši multipraktik je namenjen predvsem pripravi domačih sladic. Imajo tri osnovne funkcije : mešanje, stepanje in gnetenje testa. Zmogljivejši multipraktik je dražji od kompaktnega, vendar je tudi bolj zmogljiv in vzdržljiv. Na prodajni polici zmogljivejši multipraktik ni težko prepoznati. Ima specifično obliko z vrtljivo ročico ter večjo mešalno skledo.

Na vrtljivo ročico poljubno vpenjamo različne in dodatke in nastavke za multipraktik. Največkrat ima zmogljivejši multipraktik dodatke oziroma nastavke za stepanje, mešanje in gnetenje. Stepanju služi kovinska metlica v obliki balona, mešanju služi posebna zanka, gnetenju pa zanka posebno. Zmogljivejši multipraktik se odlikuje tudi z načinom vpenjanja nastavkov oziroma dodatkov. Vstaviti jih je mogoče pod kotom, kar pomeni možnost vrtenja po obodu in okoli svoje osi. Kako učinkovit je določen zmogljivejši multipraktik kaže prostornina sklede. Večja posoda pomeni, da lahko obdelujemo večjo količino vsebine. Ob večjih zahtevah je potrebno tudi razmišljat o zmogljivosti elektro motorja, stabilnosti, kakovosti izdelave, obliki, teži in velikosti ter o številnih drugih podrobnosti. Za dobro predstavo je dobro izbran zmogljivejši multipraktik ali njegov najboljši približek preizkusiti v praksi. Večjo izbiro imajo predvsem tisti, ki nimajo težav s prostorom v kuhinji oziroma delovnimi površinami. Z zunanjimi merami in drugimi lastnostmi niso omejeni, zato imajo praktično proste roke pri izbiri. Drugi morajo izbrati multipraktik, ki je dober kompromis med zmogljivostjo in kompaktnimi zunanjimi merami.

Similar Posts: