vrtne mize za druženje na prostem

Vrtna miza kot središče obedovanja na prostem

Izbira vrtne mize ni tako preprosta naloga. Gre namreč za pomemben kos vrtnega pohištva, ki naj bi predstavljal središče obedovanja na prostem. Pogosto predstavlja tudi prostor, kjer se zlasti v poletnem času družimo s prijatelji. Ravno zato je še pomembneje, da si izberemo primerno mizo, ki bo ustrezala našim željam in potrebam naših gostov.

Mize za vrt so na voljo v najrazličnejših oblikah. Izbirate lahko med kvadratno, okroglo, pravokotno. Vse tri oblike se seveda ponašajo s svojimi prednosti, a morate najprej temeljito preveriti prostor, kamor jo boste umestili.

Izbira vrtne mize glede na obliko

Pravokotna ali kvadratna miza za vrt se lahko preprosto potisne ob steno in na takšen način prihrani kar nekaj prostora na balkonu ali na terasi. Če na primer potrebujemo prostor za dodatnega člana oziroma gosta, jo v tem primeru enostavno odmaknete. Kvadratne vrtne mize vam na sploh lahko pomagajo pri ustvarjanju prijetnega vzdušja. Je idealna oblika za večer družabnih iger.

pravokotne vrtne mize
Pravokotna vrtna miza je najboljša izbira za večje število gostov.

Za veliko gostov je zagotovo najboljša izbira pravokotna miza za vrt. Ključna pa je vsekakor tudi izbira primernih vrtnih stolov. Če nam je v prvi vrsti izjemno pomembno samo udobje, je najbolje izbrati vrtne stole, ki vključujejo naslonjala za roke in mehke sedeže. Če potrebujemo prostor za dodatne ljudi, so primerna izbira manj široki stoli za vrt.

Na manjšem balkonu ali terasi vam lahko odlično služi okrogla vrtna miza. Precej lažje se lahko premikamo okoli nje in ji dodajamo še dodatne stole.

Elementi vrtnih miz

Za tradicionalno zasnovane vrtne mize je značilno, da imajo po štiri noge. Seveda je dobro razmisliti tudi o uporabi mize, ki ima kovinsko ogrodje. Takšno ogrodje namreč pohištvu daje stabilen, a lahek in obenem izjemno moderen videz. Nekoliko lažje jo lahko premikamo kot vrtno mizo na štirih nogah.

Vrtna miza s kovinskim ogrodjem za moderen videz in stabilnost

Namesto nog imajo nekatere okrogle vrtne mize tudi podstavek. To jim lahko daje zelo moderen in privlačen videz. Ob tem nam seveda ni treba paziti na mizne noge, ko okoli podstavka razporejamo stole.

Zložljiva balkonska miza

Če je vaš balkon ekstremno majhen, je lahko zelo dobra izbira zložljiva balkonska miza. Ko takšnega kosa pohištva v zunanjem prostoru ne rabite, ga torej lahko hitro pospravite.

Similar Posts: