Zdrav duh v eko bivalnem prostoru

Ekološka ozaveščenost prebivalcev je vsako leto večja. Biti eko pomeni biti v trendu. Slednji tredi vedno bolj prodirajo tudi v naše domove. Urejenost doma povečini pozitivno vpliva na naše počutje. Glavni značilnosti sodobnih bivalnih prostorov sta:

–         pohištvo in sestavni deli iz naravnih materialov,

–         ekološko ozaveščeni stanovalci.

Bio pohištvo je pohištvo iz naravnega masivnega lesa, ki ni kemično obdelano. Veliko ljudi se odloči za pohištvo iz umetnih mas, saj je slednje cenovno bolj ugodno. Tovrsten nakup se pogosto izkaže za dražji. Pohištvo iz umetnih mas je manj trpežno, ima krajšo življenjsko dobo in pogosto slab vpliv na zdravje. »Eko potrošniki« se odločijo tudi za nakup lesenih oken. Lesena okna so sicer v primerjavi s PVC okni manj toplotno izolativna, vendar »pripeljejo« naravo v dom.

Ekološko ozaveščeni stanovalci negujejo svoj dom in se zavedajo pomembnost higiena. Ljudje so prevečkrat žrtve dolgotrajnega vpliva reklamnih sporočil, ki preferirajo kemična čistila. »Eko stanovalci« se zavedajo škodljivega vpliva kemičnih čistil in namesto slednjih uporabljajo naravna čistila. Ekološka čistila so biološko razgradljiva, so lahko mineralnega ali rastlinskega izvora. Med naravna čistila spadajo mila rastlinskega izvora in rastline, ki imajo same po sebi dovolj čistilnih sredstev, da nadomestijo kemična čistila. Preberite več o zdravju tud v članku glukozamin pharma nord.

Ekologija našega bivanja se prične doma, v vsakodnevnih dejanjih.

 

Similar Posts: