Kuhinjske in jedilne mize – kako jih postaviti?

Kuhinjske in jedilne mize so pogosto središče našega družinskega in družabnega življenja. Da bi bilo res tako, jih je treba pravilno namestiti. Kaj morate upoštevati, da bo notranjost udobna za uporabo? Katere rešitve so na voljo in kdaj se najbolje obnesejo?

V središču prostora

Prva rešitev je postavitev kuhinjske in jedilne mize v središče teh prostorov. To je dobra možnost, vendar le za velike notranjosti, kjer takšna postavitev ne bo povzročila težav s prostim gibanjem. V središču bodo videti odlično lesene mize, prav tako pa tudi tiste z okrasnimi okvirji. Takšen kos pohištva bo odlična dekoracija prostora.

Kuhinjske in jedilne mize so pogosto središče našega družinskega in družabnega življenja.

Ob steni

Kuhinjske in jedilne mize je mogoče postaviti tudi tik ob steno, kar je idealno za majhne notranjosti. Takšna ureditev omogoča neoviran dostop do pohištva in prehod, kar se odraža v ergonomiji prostora. Pri tem je pomembna tudi oblika mize, saj je kvadratna ali pravokotna miza očitno za to najprimernejša.

Raztegljiva kuhinjska miza

Lastniki majhnih kuhinj morda še vedno niso zadovoljni s predlaganimi rešitvami. V takšni situaciji je priporočljiva tretja, a nič manj zanimiva možnost. In sicer zložljive ali stenske kuhinjske mize. To je zelo funkcionalna rešitev, s katero lahko ustvarite prostor za prehranjevanje točno takrat, ko ga potrebujete. Med kuhanjem pa lahko mizo zložite in tako ne ovira prostora. To je zelo priročna možnost, zlasti za kuhinje v stanovanjskih blokih in garsonjerah.
Kot lahko vidite, lahko kuhinjske in jedilne mize v teh notranjostih namestite na različne načine. Tako je zelo enostavno najti pravo različico ne le glede na vaše potrebe, temveč tudi glede na velikost določenega prostora. Zaradi tega je lahko uživanje obrokov  udobno ne glede na velikost dane notranjosti.   

Similar Posts: