Vrtno, terasno in balkonsko pohištvo – naravne surovine v primerjavi s plastiko

Pohištvena industrija je izjemno razvit industrijski sektor. Ponudba priznanih proizvajalcev pohištva vključuje veliko izjemnih predlogov – ne glede na to, ali gre za izdelke, namenjene dnevnim prostorom, spalnicam, pisarnam ali vrtom in terasam. Danes se bomo torej obrnili na slednje kategorije – gre seveda za vrtno pohištvo.

Oblikovalci eksperimentirajo z raznolikimi slogi, nekonvencionalnimi idejami in predvsem materiali. Zaradi inovativne proizvodne tehnologije imajo skoraj neomejene možnosti in ogromen potencial. Vas zanima, kaj to v praksi pomeni za potrošnike? V tem gradivu boste našli odgovore na številna vprašanja.

Ratan, protje in les – vrtno pohištvo iz naravnih surovin

Pohištvo za teraso iz naravnih materialov predstavlja nedvomno visoko stopnjo elegance – še posebej, če gre za ratan ali vrbovo protje, za katerega je značilen tradicionalni dizajn, ki se nanaša na razkošno ureditev počitniških objektov. Nekoliko bolj “standardno” vrtno pohištvo je lahko izdelano iz lesa. To so zanesljivi in predvsem cenovno dostopni predlogi, ki bodo kot nalašč za nepremičnine, kjer nameravamo organizirati tudi srečanja z najbližjimi in skupne obroke “pod oblaki”.

Treba je vedeti da poleg reprezentativnega videza, je pohištvo za teraso iz ratana ali protja zelo občutljivo. Na žalost ga ne moremo zaščititi pred padavinami, visoko stopnjo vlage, dinamičnimi temperaturnimi spremembami in UV sevanjem. Zato moramo posebno pozornost nameniti prostoru za skladiščenja in nivoju čistoče.

Nekoliko drugače je v primeru lesenih konstrukcij ali lesa in jekla. Uspešno jih je mogoče zavarovati z visokokakovostnimi pripravki, ki med drugim vključujejo lake ali premaze. Seveda zahtevajo več pozornosti kot plastični elementi, vendar urejeno leseno vrtno pohištvo lahko preživi številne sezone v popolnem stanju.

Preberite naslednji članek: Izberimo pravilno osvetljavo našega bivalnega prostora

Pri izbiri luči je najbolje, da razmišljamo v slojih. Tako je vedno dobro, če imamo nameščene zidne luči, ki bodo dodale prostoru funkcionalno svetlobo.

Tehno ratan in plastika

Težko je prezreti uporabo umetnih materialov, ki smo jo že omenili v prejšnjem delu besedila. Strukture na osnovi tehno ratana (sintetični ustreznik ratana) in plastike so odlična alternativa zgoraj omenjenim naravnim materialom.

Poliuretansko balkonsko pohištvo je odlična imitacija lesa, vrbovega protja ali ratana. Posledično potrošniki imajo na voljo resnično reprezentativne garniture balkonskega pohištva večje trajnosti. Vse to zaradi inovativne proizvodne tehnologije, ki je nedvomno trenutno na impresivni ravni – še posebej, če jo primerjamo z rešitvami, ki so jih pred desetimi leti šteli za moderne in kakovostne.

Ali želite primerjati ponudbe, ki so na voljo? Lahko jih najdete pri VidaXL. Spoznajte torej rešitve, ki so jih pripravili priznani oblikovalci. Zahvaljujoč temu boste si lahko ustvarili sliko razpoložljivih možnosti in sestavili vrtno garnituro, ki ustreza vsem vašim potrebam in pričakovanjem.

Similar Posts: