Naj bo naša starost brezskrbna

Ljudje v resnici varčujemo celo življenje. Stalno smo obremenjeni s financami in prav vsak izmed nas si vsekakor želi prihodnost, ki bo brezskrbna, tudi v povezavi z denarjem. Seveda moramo zato v večji meri poskrbeti tudi sami. Tudi ko bomo nekoč stari bomo vsekakor potrebovali denar, verjetno pa veliko manj, ko ga potrebujemo v mlajših letih. Ravno zaradi tega je potrebno pričeti tudi s posebno obliko varčevanja, ki nam bo zagotovilo brezskrbno starost, v kateri nam ne bo treba gledati na prav vsak evro. Dodatna pokojnina nam bo pri tem še kako prišla prav. Kako do nje pridemo, pa je odvisno od naše odločitve.

Seveda nam pri tem pomagajo svetovati najrazličnejši strokovnjaki, ki nam zagotavljajo, da je oblika varčevanja, za katero se bomo odločili, zagotovo dobra izbira.

Varčujmo v prostovoljnem dodatnem pokojninskem zavarovanju

Dodatna pokojnina je rezultat prostovoljnega pokojninskega zavarovanja, seveda pri katerem koli izvajalcu pokojninskega načrta. Tako smo ob upokojitvi upravičeni do tako imenovane pokojninske rente. Pri tem pa lahko izbiramo med številnimi možnostmi doživljenjskega izplačevanja rente. Dodatna pokojnina je tako v resnici pokojninska renta, do katere je upravičen zavarovanec, ki je vplačeval sredstva v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje.

Oblika dodatne pokojnine ima številne prednosti

Dodatna pokojnina pa ima seveda številne prednosti. Med njimi je najbolj pomembna zagotovo ta, da lahko povsem samostojno izbiramo med izplačevalci pokojninske rente. Privarčevana sredstva se lahko tudi združijo, kar je prav tako izjemna prednost. Pogoj za izplačevanje pokojninske rente pa je predhodno varčevanje v prostovoljnem dodatnem pokojninskem zavarovanju ter seveda upokojitev. Ena od številnih prednosti je zagotovo tudi to, da se pokojninska renta izplačuje mesečno ter da so tovrstna izplačila doživljenjska. To pomeni, da se izplačajo najmanj do smrti zavarovanca.

 

Možnosti izplačevanja pokojninske rente so številne

Možnosti izplačevanja pokojninske rente so seveda številne, je pa odvisno od nas, za katero se bomo odločili. Lahko se na primer odločimo za doživljenjsko pokojninsko rento brez zajamčene dobe ali pa za tako z zajamčeno dobo. Pogosta možnost je tudi taka, ki ima možnost izplačila rente v dvojni višini enkrat letno ali pa z možnostjo naraščanja rente. Seveda obstajajo še nekatere druge oblike možnosti, ki so odvisne predvsem od izplačevalca.

okvirji za očala

Okvirji za očala – kako izbrati pravega?

V grobem lahko ločimo štiri različne oblike obraza. Določite torej svojo obliko in se tako na bistveno lažji način odločite za ustrezen očalni okvir. Preberite več

Similar Posts: