Krasna krasula potrebuje zelo malo zalivanja

Kakšne rastline so vam ljubše? Rastline, katere cvetijo ali le zelene? Morda je tudi odvisno od tega, kje bi jo radi imeli oziroma kam jo boste postavili. V notranjost doma ali zunaj. Običajno se zunaj srečujemo s predvsem cvetočimi rastlinami, medtem, ko so nam morda v notranjosti ljubše zelene, pa vendar ni napisanega pravila in se vsak odloči po svoje. Vsekakor pa so tudi razlike med rastline in nekatere odlično uspevajo v notranjosti, druge pa tudi zunaj. Ali veste katera rastlina je krasula

Gre za zelo priljubljeno rastlino, ki ne zahteva posebne skrbi in uspeva pri zelo majhnem zalivanju, tako da je njena nega precej enostavna. Posebnost rastline je predvsem v njenem dolgotrajnem cvetenju in bo tako lahko celo poletje krasila vaš dom ali drugi prostor. Prihaja iz južne Afrike in se nad njo navdušujejo predvsem ljubitelji cvetja, saj imajo cvetovi intenzivno barvo in vsekakor močno pritegnejo pozornost. Odlično prenaša tudi obdobja suše, saj si vodo shranjuje v liste in stebla. Iz tega razloga jo pogosto srečujemo tudi na grobovih, kajti je zelo dolgotrajna in nezahtevna rastlina. Njena rast je nizka, širina rasti pa kar obsežna, tako da odlično pokrije celotno površino. Zime žal ne more preživeti zunaj, tako da jo običajno postavimo čez zimo do pomladi v notranjost prostora. Hkrati pa moramo poskrbeti tudi za to, da ne bo nikoli popolnoma mokra, saj precejšnje vlage ne mara in pogine.

Posebnost rastline je dolgotrajno cvetenje, tako da bo lahko skozi poletje krasila vaš dom ali drug prostor.

Ali veste, da je krasula tudi drevo denarja oziroma jo večina pozna tudi po tem in jo tako zelo radi postavljamo blizu doma.

Pri izbiri rastline predvsem upoštevamo zahtevano nego in b kolikor menimo, da bomo znali poskrbeti za določeno, se seveda zanjo tudi odločimo. Čeravno nam morda katera zelo pade v oči in nam postane zelo hitro všeč, pa če ji ne bo nudili ustreznih pogojev, žal ne bo preživela. To velja za popolnoma vse rastline, ne samo za krasulo, ki je sicer zelo dobro znana in tudi krasi mnogo različnih prostorov. Rastline lahko s svojo energijo in čudovitim videzom popestrijo še tako dolgočasne domove in prostore. Običajno zanje poiščemo prostor, kateri jim bo popolnoma uspeval. Vsekakor pa bomo največ o rastlini izvedeli že pri samem nakupu in po navadi dobimo zraven rastline tudi kartico z navodili za nego. V kolikor bomo ta tudi upoštevali, skorajda ni bojazni, da nam ta ne bi uspela tudi v domačem okolju. Rastline tako izbiramo na podlagi njihovih lastnosti, nege in seveda tudi značilnosti.