okvirji za očala

Okvirji za očala – kako izbrati pravega?

Ko ste tik pred odločitvijo za nakup novih očal, vas čaka kar nekaj pomembnih odločitev, ki ne bodo vplivale samo na vaš vid, temveč tudi na izgled. V tem primeru imajo veliko vlogo okvirji za očala. Med drugim si boste morali torej izbrati tudi ustrezen okvir, izbira pa je odvisna zlasti od vaše oblike obraza.

V grobem lahko ločimo štiri različne oblike obraza. Določite torej svojo obliko in se tako na bistveno lažji način odločite za ustrezen očalni okvir.

Izbira okvirja za očala glede na obliko obraza

Če je vaš obraz oglate oblike, vam bo najbolj pristajal okvir okrogle ali pa ovalne oblike. Takšna oblika v tem primeru namreč skrbi za mehčanje čeljustne linije. Izogibati pa se je treba modelom, ki poudarjajo oglatost. Okvirji za očala kremnih in karamelnih odtenkov mehčajo in nežno zaokrožujejo bolj ostre poteze na obrazu.

okvirji za očala
Splošna predstava o obliki vašega obraza je dobro izhodišče pri nakupovanju okvirjev a očala.

Obraz, ki je manjši in bolj širok, s polnimi lici in nekoliko bolj zaobljeno brado, narekuje model očal, ki lahko dobro pripomore k videzi vitkosti. Najprimernejše so podolgovate oblike, ki pa ne smejo biti prenizke. Oglati okvirji oziroma okvirji, ki so nekoliko podaljšani pri robovih,  lahko pomagajo poudariti zgornji del obraza. V primeru okroglega obraza se je najbolje izogibati majhnim in okroglim ali pa velikim oblikam, saj te še bolj izpostavljajo okroglost.

Primerna očala za ovalno in srčkasto obliko obraza

Za ovalen obraz je značilno, da ima čelo nekoliko širše kot čeljust. Gre torej za uravnotežen in nežno zaokrožen obraz. Če je vaša oblika obraza takšna, potem vam lahko pristaja skoraj vsak okvir za očala. Kljub temu pa se najbolj priporočajo oglata ali tako imenovana aviator očala, ki pa ne smejo biti preveč velika ali pa preveč staromodna.

Okvirji za očala za vaš tip obraza

Za srčkast obraz je značilno, da ima ožjo brado in usta, ki se stožčasto razširja v širše čelo. V tem primeru je treba izbirati med okvirji za očala, ki so okrogle ali pa kvadratne oblike. Izogibati pa se je treba srčastim slogom očal, ki preveč poudarjajo obliko čeljusti.

Še drugi dejavniki pri izbiri okvirjev očal

Ko izbirate primerna očala, bodite pozorni tudi na barvo vaše kože, na oči, barvo in dolžino las in ne ne nazadnje na svoj osebni stil.

Similar Posts: