konopljina smola

Miti o konopljini smoli

Sedaj, ko že vsi poznamo konopljino smolo, lahko o njej spregovorimo z več suverenosti. Strinjali se bomo, da je konoplja rastlina, ki velja za najbolj skrivnostno. Nekateri pred njo čutijo veliko naklonjenost, drugi so ravnodušni, na koncu pa so tudi tisti, pri katerih vzbuja veliko strahu. Strah izvira predvsem iz dejstva, da se jo je velikokrat izkoristilo v namene, ki so nezaželeni in iz tega razloga, nekateri še vedno kar kričijo, da gre za drogo.  Pa vendar, obstajajo miti o konoplji in posledično konopljini smoli, o katerih bomo spregovorili v nadaljevanju. 

Miti o konopljini smoli

  • Konoplja in marihuana sta enaki.

Bistvena razlika je med konopljo in marihuano. Konoplja vključuje številne sorte in jo delimo na moške in ženske rastline. Konopljo se pridobiva iz stebla, ki je sicer surovina za proizvodnjo vrvi, papirja in tkanin. Velike vrednosti so njena semena, ki so bogata z vlakninami in rastlinskimi olji. Psihotropna komponenta THC je v semenu konoplje praktično odsotna, saj  njegova vsebnost ne presega 0,3 %, vsebuje pa veliko CBD-ja, ki se uporablja v medicinske namene. Tako pri sortah, ki se gojijo za psihedelično doživetje, niso zanimiva stebla in semena, temveč listi in cvetovi rastline, ki vsebujejo THC (snov, ki na telo deluje narkotično). To je odgovor, kakšna je razlika med marihuano in konopljo, saj se za gojenje marihuane praviloma kupijo posamezna semena rastline. 

konopljina smola blagodejno vpliva na človeško telo.
Konopljina smola je odlično prehransko dopolnilo, ki blagodejno vpliva na človeško telo.
  • Konopljini izdelki so vir THCja

Izdelki iz konoplje postajajo zelo priljubljeni, pojavi pa se vprašanje o prisotnosti THCja v njenih izdelkih. Oprana konopljina semena sploh ne vsebujejo THC-ja. V žlezah same rastline, se nahaja majhna količina THC-ja, ki ga vsebuje industrijska konoplja, kar lahko povzroči, da se v končnem proizvodu najdejo sledi THC. Koncentracija teh kanabinoidov pa je zanemarljiva. Kar pomeni, da izdelki iz konoplje, kot npr. vedno dobrodošle CBD kapljice, ki se prodajajo na našem trgu niso vir THCja in ne povzročajo odvisnosti. 

  • Konopljina smola vodi v zastrupitev in odvisnost z drogami

Raven THC-ja v industrijski konoplji je tako nizka, da se nihče ne more zasvojiti. Konoplja vsebuje visok odstotek kanabinoida CBD, ki dejansko blokira narkotične učinke marihuane. Tako, da lahko rečemo, da je konoplja pravzaprav antimarihuana. 

  • Divja konoplja se prodaja kot marihuana in jo je zato potrebno izkoreniniti

Divja konoplja je potomka rastline konoplje, v kateri je vsebnost THC-ja tako nizka, da ne presega 0,5%. Tako nima narkotične vrednosti.

Učinki konopljine smole

Če povzamemo, ugotovimo, da je razlika med strah vzbujajočo marihuano in konopljino smolo.  Da je glavna razlika prav v vsebnosti spojin in, da je konopljina smola lahko v priporočljivih količinah odlično prehransko dopolnilo, katero bo blagodejno vplivalo na človeško telo.

Similar Posts: