Vsestransko uporabni nosilci za vozila

Nosilci za vozila so bili sprva namenjeni predvsem za zimsko prevažanje smučarske opreme. Kmalu pa so se na strehah vozil znali tudi v drugih letnih časih, zlasti poleti. Nameščanje strešnih nosilcev je odvisno predvsem od same vrste vozila, želja, potreb in zagotovo tudi od finančnih zmožnosti.

V tem hipu so med najbolje prodajanimi avtomobilskimi nosilci zagotovo nosilci za smuči. Sicer pa je z nosilci prav tako priljubljeno prevažati snežne in jadralne deske, čolne, kolesa s pomočjo strešnih nosilcev za kolesa in še kaj.

Nosilci za smuči
Nosilci za smuči ter še druge vrste nosilcev z najrazličnejšimi nastavki vam v današnjem času omogočajo izjemne prednosti.

Kam lahko nameščamo avtomobilske nosilce

Nosilci za smuči ali kakšno drugo opremo so se najprej zlasti nameščali na strehe vozil. Dandanes pa jih nameščamo še na druge dele vozila – na zadnja vrata ali na kljuko za vleko prikolice. Slednja možnost je dobrodošla izbira za prav vse vrste vozil.

Prav vsako nameščanje nosilcev na določen del vozila od uporabnika zahteva nekaj prilagoditev. Veliko previdnejše odpiranje ter zapiranje zahtevajo otežena zadnja vrata. Če je nosilec nameščen na kljuki, pa to za vas pomeni veliko več zbranosti med vožnjo. Kolesa, ki so nameščena na strehi, pa od voznika vsekakor zahtevajo veliko več pozornosti pri vožnji skozi tunele ter podobne predele.

Prednosti sodobno zasnovanih nosilcev za vozila

Nosilci za smuči ter še druge vrste nosilcev z najrazličnejšimi nastavki vam v današnjem času omogočajo izjemne prednosti. Če na primer pogledamo sodobno zasnovane strešne kovčke, ki se lahko odpirajo na obe strani. Tudi sicer se lahko na preprost in hiter način nameščajo na nosilce vozila. Pokrov kovčka pa lahko varno zaklenete.

Za najvarnejšo vožnjo je najpomembneje, da se takšne naprave povsem prilegajo vozilu, in da tovor ni pretežak. Ena od slabosti strešnega kovčka je ta, da med vožnjo povzroča velik zračni upor; to pa vpliva na večjo porabo goriva.

Vožnja z dodatnim tovorom

Nosilci za smuči, nosilci za kolesa in drugo opremo v resnici predstavljajo dodatni tovor na vozilu. Posledično mora biti voznik še toliko previdnejši in veliko prilagodljivejši. Na avtocesti je treba voziti počasneje. Prav tako kritični so tudi ovinki, kjer mora biti sama vožnja bistveno bolj mehka.

Z nosilci, nameščenimi na zadnjim vratih ali na kljuki avta, je treba biti še posebej pozoren tudi pri parkiranju vzratno. 

Preberite si še naslednji članek: Znaki okvare alternatorja in primeren čas za menjavo

Električna avtomobilska naprava ali alternator proizvaja izmenični električni tok med delovanjem motorja. 

Similar Posts: