gostovanje spletnih strani

Gostovanje spletnih strani pomeni prostor na spletu

Besedna zveza gostovanje spletnih strani je marsikomu dobro poznana. Po drugi strani pa je kar nekaj takšnih, ki o tovrstnem gostovanju na spletu ne vedo prav dosti. A če bodo želeli kdaj v prihodnosti postati lastniki svoje spletne strani, se bodo morali slej ko prej soočiti tudi s tem, kaj pomeni spletno gostovanje ali web hosting.
Pojem spletno gostovanje se lahko obrazloži na povsem preprost način. Gre torej za prostor na spletu, natančneje na strežniku oziroma na računalniku, ki je ves čas povezan s spletom. Na takšen način je seveda ves čas dostopna tudi spletna stran, ki je na tem strežniku shranjena.


Katero vrsto spletnega gostovanja izbrati?

Pri izdelavi spletne strani je eno od najpogostejših vprašanj tudi to, katero vrsto gostovanja za spletno stran je najprimerneje izbrati. Daleč najbolj priljubljena oblika je vsekakor tako imenovano deljeno gostovanje. Zanj je značilno, da je tudi najbolj dostopno, hkrati pa zadostuje potrebam večini uporabnikov oziroma naročnikov.
Če sodite ali boste sodili med nekoliko bolj zahtevne uporabnike, pa se bolj priporoča VPS gostovanje. Morda v tem primeru tudi namenski strežnik, kjer si lahko naročnik na strežnik namešča poljubno programsko opremo. Na takšen način se lahko povsem prilagaja specifičnim potrebam. Strokovnjaki menijo, da boste zase naredili najbolje, če izberete kar deljeno gostovanje spletnih strani.

gostovanje spletnih strani je dostopno
Najbolj priljubljena oblika za gostovanje spletnih strani je deljeno gostovanje.


Na deljenem hostingu lahko gostujemo tudi spletno trgovino


Ko smo v ospredje postavili deljeni hosting, se je morda kdo med vami vprašal, ali takšna vrsta gostovanja lahko gosti tudi spletno trgovino. Odgovor je pritrdilen.

Vsekakor torej lahko na deljenem strežniku gostujemo tudi spletno trgovino. A pred nakupom se je treba obvezno pozanimati o strojni opremi, ki jo uporablja ponudnik storitve.
Dober pokazatelj, da ima ponudnik dovolj kakovostno opremo, so SSD diski, ker jih marsikateri ponudnik še ne uporablja.


Nakup spletnega gostovanja

Najboljše gostovanje spletnih strani za WordPress 2022


Ko se odločamo za zakup web hostinga, se običajno vprašamo, ali naj tovrstno storitev kupimo doma ali raje v tujini. Seveda je slednje zlasti od tega, katera je naša ciljna država. Torej, katera država je tista, ko jo želimo s spletno stranjo oziroma spletno trgovino doseči.
Če gre za našo državo, potem nimamo kaj premišljevati. To pomeni, da gostovanje spletnih strani lahko zakupimo pri domačem ponudniku.

Similar Posts: