Značilnosti polietilenskih alkaten cevi za distribucijo vode

Polietilenske alkaten cevi za oskrbo z vodo se uporabljajo za izgradnjo vodovodnih sistemov,  posebej pri namakalnih sistemih. Izdelane so iz polietilena visoke gostote, kot je PE80, PE100 in PE100-RC. Prav tako dosegajo vse standarde kakovosti, zato zagotavljajo neomejeno odpornost na poškodbe in deformacije, tudi po petdesetih letih uporabe.

Polietilenske alkaten cevi se uporabljajo za javne, zasebne in industrijske sisteme za oskrbo z vodo, vključno z gradnjo podzemnih, podvodnih in površinskih cevovodov in vodnih sistemov znotraj in zunaj objektov. Tlačni cevovodni sistem lahko prenese meje toplotne obremenitve, med 60 in 80 stopinj Celzija. Polietilenske vodovodne napeljave dobro prenašajo tudi nizke temperature in močne kisline. Poleg tega so tlačni cevovodi odporni tudi na blage oksidante.

Prednosti PE80 in PE100 cevovodov za distribucijo vode

PE80 in PE100 alkaten cevi za oskrbo z vodo so narejene iz materiala, ki je popolnoma ne toksičen in inerten v stiku z vodo, zato ne vplivajo na vonj in okus vode. V polietilenskih tlačnih cevovodih se ne tvorijo usedline apna, zato pri dolgotrajni uporabi ne prihaja do zoženja merilnika, ki meri prehod vode.

Tlačni PE80 in PE100 cevovodi so odporni na UV žarke in na temperature med -30 do + 60 stopinj Celzija. Polietilenski tlačni cevovodi omogočajo zelo nizko izgubo tlaka, zaradi koeficienta trenja, ki je kar desetkrat nižji, v primerjavi z jeklenimi cevovodi. PE80 in PE100 cevovodi za distribucijo vode prav tako omogočajo enostavno montažo, pri tem pa so enostavni za rokovanje in transport.

Preberite si še naslednji članek: Krasna krasula potrebuje zelo malo zalivanja

Krasula je zelo priljubljena rastlina, ki ne zahteva posebne nege in lahko odlično prenaša sušna obdobja.

Prednosti PE100-RC cevovodov za oskrbo z vodo

PE100-RC cevovodi za distribucijo vode so namenjeni za vgradnjo v kamnita tla, ki ne zahtevajo peščene plasti ali zasipavanja jarkov. Kanal za pretok vode je sestavljen iz ene plasti materiala, s homogenim prerezom stene in gladkimi notranjimi in zunanjimi površinami. Zunanja barva kanala je črna, z modrimi vzdolžnimi linijami.

https://www.youtube.com/watch?v=9qXRP1Q0npI

PE100-RC cevovodi za distribucijo vode zagotavljajo najvišjo stopnjo zanesljivosti, saj so odporni na tlačne točke in na hitro širjenje oziroma raztezanje razpok. Polietilenske alkaten cevi za distribucijo vode je mogoče naročiti v specializirani spletni trgovini ab-doo.si, kjer strokovnjaki za trate svetujejo o primerni izbiri cevovoda za namakalni sistem.

Similar Posts: