Stilsko svetovanje – namigi

Osebe, ki nudijo stilsko svetovanje vam bodo pogosto znale dati marsikateri dober namig, kako priti do modnega stila, ki se vam bo kar najbolj prilegal. V nadaljevanju si lahko preberete delček izmed skrivnosti, na katere so ponavadi pozorni modni svetovalci.

Ko boste zaprosili za stilsko svetovanje bodo ene izmed prvih informacij, ki jih boste morali natančno vedeti, mere vašega telesa. To ne samo, da vam bo prihranilo čas za pomerjanje oblek, temveč bo rezultiralo tudi v oblekah, ki se vam popolnoma prilegajo. Med najpomembnejšimi telesnimi merami so prsa, prsni koš, ramena, boki in pas.

Ne kupujte pretesna oz. preohlapna oblačila. Iz vaše garderobe morajo romati vsa oblačila, ki so vam pretesna in seveda tudi vsa tista, ki na vas izgledajo kot vreča. Torej sledite vašim telesnim meram omenjenim v prejšnji točki in obdržite oziroma kupite oblačila, ki se popolnoma prilegajo vašemu telesu.

Naslednja stvar, na katero so pozorni strokovnjaki za stilsko svetovanje je obutev. Poskrbite, da vam slednja omogoča dostojno hojo. Seveda je potrebno za nekatere priložnosti žrtvovati udobje za dober videz, toda ne za vsako ceno. Če namreč čevlji izgledajo bolje, kot pa se v njih počutite, jih boste verjetno obuli samo enkrat. Torej ne zapravljajte denarja za tovrstno obutev razen, če ste pripravljeni prenašati hude bolečine samo zaradi izgleda.

Pri nakupovanju bodite »osamljen volk«. Namreč le če boste nakupovali sami se boste lahko osredotočili na tisto kar dejansko kupujete in želite. S solo nakupovanjem boste prihranili tudi veliko časa.

Moč pepluma. Če ste zaskrbljeni zaradi malce širših bokov ali pasu so ena izmed rešitev peplum obleke. Te namreč omogočijo takojšen vitek izgled. Kljub temu, da se zdi, da gredo peplum modeli počasi iz mode, pa lahko še vedno delajo čudeže pri zakrivanju odvečnih oblin.

Ko kupujete čevlje pomerite tri števlke čevljev. Velikosti namreč varirajo med različnimi proizvajalci in znamkami. Pomerite najprej vašo običajno številko, nato pomerite pol številke manjše in pol številke večje čevlje. Če ste v dvomih kupite pol številke večje čevlje.

Odkrijte tudi kateri barvni odtenki se vam najbolj prilegajo. To je odvisno od tena vaše kože, barve las, oči,… Strokovnjaki so mnenja da ženskam s hladnejšim tenom kože najbolj pristajajo barve kot so bela, siva, srebrna in nekateri odtenki modre. Medtem ko ženskam s toplejšim tenom kože bolj pristajajo barve kot so rumena, zlata, rjava, zelena in rdeča.

Seveda obstaja še mnogo drugih skrivnosti za katere pa je najbolje povprašati strokovnjake.

Similar Posts: