Krema proti gubam: katere sestavine so najbolj učinkovite?

Strokovnjaki že leta iščejo tisto čudežno sestavino, ki bi naredila kožo bolj gladko in zavrla nastajanje gub. Krema proti gubam pa v večini primerov ni sestavljena iz ene same sestavine, temveč gre za preplet različnih snovi, ki šele skupaj poskrbijo za optimalen učinek. Uspešnost kreme je v veliki meri odvisna tudi od tega, kako pogosto jo nanašate. Vzemite si torej čas in kremo temeljito vtrite v kožo. Nežna masaža bo spodbudila prekrvavitev, kar je prav tako izjemno koristno v boju proti gubam. Kljub vsemu povedanemu pa vendarle obstajajo določene sestavine, zaradi katerih je krema proti gubam še posebej učinkovita. Predstavljamo vam tri izmed njih …

puranatura2

Arganovo olje

Drevesa, na katerih rastejo plodovi, iz katerih se pridobiva arganovo olje, uspevajo predvsem v Maroku. Arganovo olje je izjemno cenjeno in vsestransko uporabno. Kožo vlaži in hrani, kar bo pripomoglo h glajenju obstoječih gubic in preprečilo pojav novih. Arganovo olje vsebuje visok delež vitamina E, zelo uporabno pa je tudi za nego razdražene kože, saj se lahko pohvali z blažilnim učinkom. Krema proti gubam, izdelana na osnovi arganovega olja, bo tako zagotovo dobra izbira.

Glicerin

Ljudje, ki se v mladosti spopadajo z mastno kožo, imajo v resnici srečo – vsaj kar zadeva gube. Te se namreč najhitreje in v najintenzivnejši obliko pojavijo pri tistih, ki imajo suho kožo. Na sam tip kože sicer težko vplivate, saj je ta genetsko pogojen, kljub temu pa lahko marsikateri primanjkljaj uspešno nadomestite z ustrezno nego. Pri suhi koži boste težko zgrešili, če se odločite za kremo proti gubam, ki vsebuje glicerinsko kislino. Ta bo kožo navlažila in ji povrnila prožnost.
Karitejevo maslo
Karitejevo maslo, ki naj bi ga uporabljala že Kleopatra, vsebuje veliko naravnih maščobnih kislin, zato je kot nalašč za kožo, ki je dovzetna za nastanek gub. Zelo učinkovito pa je lahko tudi pri odpravljanju brazgotin.

Similar Posts: